Published On: mar, Feb 12th, 2013

Deputatul Marian Dragomir se implica in programe pentru detinuti

Share This
Tags

* Impreuna cu 4 colegi deputati tineri, parlamentarul brailean Marian Dragomir a facut o vizita de documentare la Penitenciarul Jilava *

Penitenciarul Jilava este situat la 10 km de Bucuresti si a fost înfiintat în anul  1907, în Fortul nr. 13 Jilava care facea parte dintr-un sistem de aparare  cu scopul apararii Capitalei de atacurile armatelor turcesti.

Legionari, comunisti, luptatori anticomunisti si detinuti de drept comun au fost “cazati” la Penitenciarul Jilava.

La alegerile locale din 2012, Adrian Mladin, primarul comunei Jilava,a castigat din arest un nou mandat de primar.

Printre detinuti circula mai multe expresii care aduc aminte de trecutul penitenciarului: “Daca scapi de Jilava, nimic nu te mai omoara”, “Sa ajung pe Jilava, daca te mint!”.

Azi, legendele raman dar Penitenciarul se transforma si se aplica programe moderne de recalificare a detinutilor si reintegrare in societate.

Scopul vizitei a fost vizitarea zonei modernizate si discutii cu detinutii inchisi pentru trafic si consum de droguri ca urmarea faptului ca la Jilava exista un numar impresionant de consumatori de droguri.

“In perioada in care am fost consilier municipal mi-am adus contributia la interzicerea comercializarii de plante etnobotanice pe teritoriul Municipiului Braila si acum doresc implementarea la nivel national a unui numar cat mai mare de legi si programe privind interzicerea comercializarii de droguri si subtante etnobotanice dar si pentru reintegrarea in societate a fostilor consumatori. La Penitenciarul Jilava se deruleaza un program pentru detinutii inchisi pentru trafic si consum de droguri, prin care acestia urmeaza diverse tratamente si terapii, scopul final fiind scaderea numarului de consumatori deja declarati dar si a celor care au incurajat consumul”,  a declarat deputatul PSD, Marian Dragomir.

In acest sens exista personal medical de specialitate, psiholog, invatatoare pentru clasele primare, biblioteca se fac cursuri  pentru utilizarea calculatorului: Windows, Word si Excel (calculatoarele nu sunt conectate la internet).

Pentru activitatea de recreere s-au modernizat curtile interioare pentru plimbare si s-a infiintat sala de sport.

O atentie deosebita a fost acordata atelierelor de creatie in cadrul carora detinutii isi desfasoara activitatea si realizeaza picturi, statuete, vapoare, corabii, etc. Lucrurile realizate se vand la diverse actiuni caritabile iar fondurile atrase din acest comert sunt folosite exclusiv  la cumpararea de materii prime ateliere. Avand in vedere calitatea deosebita dar si pentru a incuraja activitatea creativa am cumparat un tablou.

Comentarii

comentariu

About the Author

-