Published On: mar, Feb 12th, 2013

Depunerea formularului 205

Share This
Tags

* Directia Generala a Finantelor Publice Braila informeaza contribuabilii  ca urmare a modificarilor aduse Codului fiscal, anul 2012 a fost ultimul an in care angajatorii au fost obligati sa completeze si sa depuna la organele fiscale competente fisele fiscale ale salariatilor *

Din acest an, angajatorii vor declara impozitul pe venitul din salarii pentru fiecare angajat/ beneficiar de venit in formularul 205 – „Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit”. Acest formular a preluat functia fiselor fiscale.

Formularul se depune de platitorii de salarii pentru impozitul pe salarii, precum si de platitorii altor categorii de venituri, daca exista obligatia retinerii la sursa a impozitului, pana la 28 februarie 2013 inclusiv, pentru anul fiscal expirat. Platitorii de venituri au obligatia depunerii acestei declaratii in format electronic (format PDF, cu fisier XML atasat), pe suport magnetic sau optic, care va fi insotit de exemplarul in format hartie, semnat si stampilat, potrivit legii.

Declaratia poate fi depusa si prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin utilizarea serviciului de depunere declaratii on-line, existent pe portalul e-guvernare.ro.

Angajatorii au obligatia de a elibera, la cererea angajatilor, un document care sa cuprinda cel putin informatii privind: datele de identificare ale contribuabilului, venitul realizat in cursul anului, deducerile personale acordate, impozitul calculat si retinut, document care nu este un formular tipizat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-