Published On: lun, Feb 25th, 2013

De miercuri, se da startul la plata subventiilor restante

Share This
Tags

Incepand cu data de 27 februarie se vor efectua platile restante in agricultura.

“Pentru Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale este un pas important, deoarece permite efectuarea de plati, incepand cu data de 27 februarie, aferente sprijinului financiar acordat producatorilor, reprezentand: plati nationale complementare directe in sectorul vegetal pentru cererile depuse in anul 2012; plati nationale complementare directe in sectorul zootehnic pentru cererile depuse in anul 2012; ajutorul de minimis pentru fermierii afectati de seceta”, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale vor transmite pe circuitul de avizare actele normative elaborate in baza legii bugetului, necesare efectuarii platilor in ce priveste: schema de plata unica pe suprafata (SAPS), subventionarea accizei la motorina utilizata in agricultura (activitati ale trim. IV 2012), plata primelor de asigurare, ajutorul pentru ameliorarea raselor de animale.

Incepand cu prima saptamana a lunii martie, sprijinul acordat in baza acestor acte normative va fi virat in conturile fermierilor. Platile care urmeaza a fi efectuate ca urmare a promulgarii legii bugetului se alatura efortului pe care Ministerul Agriculturii l-a realizat, incepand cu luna ianuarie 2013, prin acordarea sprijinului aferent masurilor de investitii si platilor compensatorii pentru zone defavorizate si agro-mediu din cadrul PNDR.

Comentarii

comentariu

About the Author

-