Published On: Soare, Feb 10th, 2013

Cu un egal nu se face primavara! HC Dunarea trebuie sa scape urgent de straniere

Share This
Tags

* Corona Brasov – Dunarea Braila 23-23 (15-10)*

Derby-ul etapei cu numarul XIII a avut loc in sala Scolii Generale nr.11 din Brasov, acolo unde HC Dunarea a infruntat Corona Brasov. Ca si in partida tur, cand HC Dunarea a castigat cu 30-26 (17-12) meciul, portarul Gabriela Dobre a avut o mare influenta asupra rezultatului final avand si de aceasta data 16 interventii.

In prima repriza Dunarea Braila nu a condus decat o data, in minutul 7 cu 3-4, iar Corona s-a distantat la 2 goluri, ca pe finalul primei reprize sa aiba un avantaj de 5 goluri. Nimeni nu mai spera la un rezultat bun, insa dupa pauza, interventiile portarului Gabriela Dobre, au readus echipa in lupta, 18-16, 19-18 in minutul 43, iar dupa patru minute in care s-a mers de la pasiv la pasiv, Braila egala prin Ada Moldovan 19-19 in minutul 47.

Tanara Perianu a adus echipa braileana in avantaj 20-19 minutul 48 si chiar 22-20 in minutul 53.

De aici lucrurile s-au rupt si cu toate ca au trecut de la -5 la pauza la + 2 in finalul meciului, elevele lui Ioan Baban s-au vazut egalate si chiar conduse cu 30 de secunde inainte de finalul partidei, 23-22. Dupa ce au fost sanctionate din nou cu joc pasiv, elevele Marianei Tarca au incercat sa-si mentina avantajul de un gol, insa tanara Perianu le-a dat clasa si a marcat din afara liniei de 9 m, aducand astfel un punct important dar si liniste in vestiarul Dunarii.

,,E un rezultat just, dupa desfasurarea meciului. Am avut o perioada slaba, in ultimele minute din prima repriza, cand niste greseli puerile in atac ne-au facut sa pierdem mingea si adversarele ne-au taxat imediat pe contraatac. La pauza, le-am spus fetelor ca rezultatul se poate remonta, lucru care s-a si intamplat. Am schimbat si sistemul defensiv si le-am inchis culoarele de patrundere. De asemenea, am jucat bine tactic in atac. Brasovul este o echipa buna, o echipa in crestere, care isi merita locul in prima parte a clasamentului. Noi ne vom bate in continuare, insa nu va fi niciun fel de problema, daca nu vom merge in cupele europene. Ne dorim sa mai aducem niste fete tinere in lot, ca sa reconstruim echipa la Braila”, a declarat dupa meci Ioan Baban.

Pentru HC Dunarea urmeaza doua partide relativ usoare, acasa cu CSM Ploiesti si in deplasare la Galati, meciuri in care brailencele sunt obligate la victorie, daca vor sa termine in prima parte a clasamentului.

In ciuda faptului ca jucatoare precum Perianu, Moldovan si Horjea trag echipa dupa ele, se pare ca stranierele nu s-au acomodat cu aerul de Braila si greselile nepermise ale unui pivot de nationala cum e Shutska, sau ale extremei Agatunovic trag echipa in jos.

Marcatori:

Corona Brasov: Chiper 6, Hotea 4, Burghel 4, Branzan 3, Sorodoc 2, Apetrei 2, Pricopi 1, Tacalie 1.

HC Dunarea Braila: Dobre (16 interventii), Perianu 6, Adespii 4, Horjea 4, Moldovan 4, Shutska 3, Brot 2

Comentarii

comentariu

About the Author

-