Published On: sâm, Feb 23rd, 2013

Crin Antonescu, sigurul candidat la presedentia PNL

Share This
Tags

Congresul PNL care a inceput in aceasta dimineata, vine cu surprize pentru sustinatorii lui Tariceanu. Crin Antonescu este singurul candidat la functia de presedinte al Partidului National Liberal.

Pe langa candidatura sa, Antonescu a depus si lista cu cei 15 vicepresedinti:

Daniel Chitoiu, Radu Stroe, Eugen Nicolaescu, Norica Nicolai, Relu Fenechiu, Varujan Vosganian, Piuiu Hasotti, Dan Motreanu, Rares Manescu, Dan Radu Rusanu, Tudoe Chiuariu, Cristian David, Florin Alexe si Mireca Diaconu.

In ceea ce priveste prim-vicepresedintele partidului, nu mai este o surpriza faptul ca Antonescu l-a nominalizat pe Klaus Iohannis, presedintele manifestandu-si in nenumarate randuri simpatia pentru primarul Sibiului. Pentru functia de secretar general al PNL a fost propus Eduard Hellvig.

* Amendamentele lui Tariceanu nu au fost supuse votului

Fostul lider PNL, Calin Popescu Tariceanu a solicitat vineri modificarea Statutului PNL prin introducerea votului uninominal in ceea ce priveste alegerea conducerii partidului dar si a organizarii alegerilor interne pentru desemnarea prezidentiabilului.

Cele doua amendamente nu au fost supuse votului de catre Crin Antonescu, in schimb au fost aduse trei modificari importante la Statut PNL. A fost infiintata functia de prim-vicepresedinte, numarul vicepresedintilor a crescut pana la 31, iar functia de secretar general va fi aleasa pe pe lista.

Modificarile  au fost votate cu 1424 de voturi “pentru” si doar 3 “impotriva”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-