Published On: mie, Feb 6th, 2013

Cornurile cu ciocolata sunt periculoase pentru copii

Share This
Tags

* Un corn cu ciocolata poate fi extrem de periculos pentru copii, deoarece, cele mai cunoscute si vandute contin alcool etilic *

Cornurile cu ciocolata contin alcool. Acesta este un pericol pentru copiii. Specialistii spun ca un corn cu ciocolata pe zi este suficient ca sa-i faceti pe cei mici dependenti de alcool. Ceea ce multi consumatori poate ca nu stiu, este ca alcoolul, in combinatie cu zaharurile si cu proteinele, are efecte si mai toxice asupra ficatului copilului. Nutritionistul Gheorghe Mencinicopschi a explicat ca aceasta combinatie are efectul unei betii asupra copilului.

“Gama produselor alimentare care contin alcool este foarte mare, din pacate. Ficatul copiilor este imatur din punct de vedere chimic, el proceseaza extrem de greu alcoolul, pentru ca prima faza de procesare a alcoolului este in hepatocit, in celulele ficatului. Acolo se face trecerea alcoolului dintr-o forma mai putin toxica, asa cum este cand il ingeram, intr-o forma extrem de toxica, care se cheama acetaldehida. Aceasta acetaldehida, daca nu poate fi procesata imediat de catre ficat, trece in sange si ajunge la creier. Copiii au o toleranta foarte mica la alcoolul etilic si, in felul acesta, creierul lor este intoxicat si in timp se poate instala aceasta adictie, un fel de dependenta”, a declarat nutriationistul Gheorghe Mencinicopschi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-