Published On: joi, Feb 28th, 2013

Cora vine la Braila

Share This
Tags

Terenul municipalitatii din zona Caporal Musat va fi scos la licitatie pentru suma de 1,2 euro pe metru patrat. Pana la acest moment Cora este singurul investitor care si-a manifestat interesul catre zona Brailei.

“Salutam venirea in Braila a acestui investitor, sa reabiliteze zona, sa realizeze o sosea care sa lege actuala sosea a Vizirului cu Buzaului, amenajarea unui loc de joaca pentru copii si a unei parcari. Parcare care, sa ne fie cu iertare, dar un supermarket nu poate sa functioneze fara parcare, deci nu ne face niciun serviciu in plus, acest investitor. Din cate am citit in caietul de sarcini, acest investitor va face si o galerie cu spatii comerciale care pot fi inchiriate. Va imaginati ce profituri fac acesti investitori in comparatie cu redeventa”, a declarat Adrian Traian, consilier colcal PP-DD.

Cu toate ca hipermarketurile au o istorie nefericita in municipiul Braila, exemplele fiind PIC si Armonia, investitorii par sa nu fie intimidati de lipsa unei piete de desfacere care sa le asigure un profit constant.

Simona Draghincescu, consilier local independent, a tinut sa precizeze faptul ca in alte mandate colegii ei au concesionat terenuri pe sume mult mai absurde: “Valoarea de 1,2 euro, este valoare minima de pornire a licitatiei. Se poate ajunge pana la 6 euro pe metru patrat. Nu inteleg atitudinea colegilor mei care la o alta concesiune pe 600-700 de metrii patrati, s-au multumit cu 0,2 euro pe metru patrat. Prin concesiune directa pe vreamea domnului Cibu”.

Primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu a tinut sa faca lumina in acest proiect, deoarece pana la momentul actual nu exista decat intentia gigantului comercial Cora, de a investi in Braila.

“Eu vreau sa spun un singur lucru. Discutam pe buna dreptate de ceea ce spunea domnul Adrian Traian, pentru ca incercam sa aducem o suma de bani la municipalitate. Numai ca aceasta suma nu trebuie sa se rezulte numai de redeventa. Aceasta activitate inseamna si impozit pe teren, impozit pe cladiri, impozite pe venit care se iau de la toti cei care lucreaza acolo. Daca stam la ideea ca avem niste spatii pe care sa le inchiriem si din asta sa luam noi bani nu este bine. Eu sunt de acord ca trebuie sa adunam niste bani la bugetul nostru. Dar trebuie sa tinem cont si de alte aspecte”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

Momentan nu exista o certitudine in ceea ce priveste investitorii, desi Cora a fost singurul lant de magazine care si-a facut public intentia de a veni in Braila, exista posibilitatea ca licitatia sa fie castigata de alte societati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-