Published On: joi, Feb 21st, 2013

Copiii trebuie sprijiniti in indeletnicirile lor

Share This
Tags

* Pentru rezultatele bune, primarul Simionescu vrea ca scolarilor braileni sa li se ofere premii speciale * Edilul este de parere ca pentru orele de sport ar trebui sa nu fie acordate note in catalog *

Primarul Aurel Simionescu este de parere ca toti copiii braileni din scoli ar trebui sa fie indrumati si sprijiniti. Asta pentru ca multi dintre ei au indeletniciri in diferite domenii.

“Eu am zis mereu ca daca avem copii priceputi in diferite activitati, noi trebuie sa le dam o mana de ajutor, sa-i sprijinim. Daca ei sunt buni la aruncatul cu sulita si se ridica steagul pentru ei, atunci copiii aceia trebuie apreciati si premiati ca sa mearga mai departe. Nu putem fi toti asi in toate domeniile. Unii sunt buni la istorie, geografie, altii la jurnalism, matematica, romana, la sport. De exemplu, in cadrul intalnirii cu ministrul Educatiei, un cadru didactic de la Colegiul National <Nicolae Balcescu>, a intrebat de ce olimpiadele la diverse materii se suprapun. Se stie ca este o cauza materiala, ca sunt 50 de olimpiade care trebuie sa se desfasoare pe o perioada de 3 week-end-uri, adica 6 zile. Oricum ar fi, ele tot se suprapun. Apoi nu este normal ca profesorii sa traga de copii pentru a participa la aceste intreceri. Nu este normal asa ceva. Copiii nu stiu totul, ei sunt buni la o anumita disciplina. Este clar ca avem elevi silitori, care iau note de 9 si 10, dar noi trebuie sa le gasim acestora aptitudinile pe care le are o anumita materie”, a declarat primarul.

* Pentru orele de sport

De asemenea, edilul si-a mai spus punctul de vedere si-n legatura cu introducerea a altor 2 ore de sport, in programa scolara.

“Este bine ce se vrea, dar consider ca elevii nu ar trebui sa fie punctati cu note, in catalog. Asta deoarece multi vor aduce scutiri de la medicul de familie. Sportul inseamna miscare, mai ales ca daca este vorba de invatamantul liceal. Daca sunt bun la tenis, eu nu pot fi si la baschet pentru este posibil sa nu am inaltimea potrivita. Sportul trebuie vazut ca miscare, relaxare, dar sa fie obligatoriu. Sunt adeptul ideii ca toti copiii trebuie sa se miste pentru ca s-au invatat sa stea prea mult timp in fata calculatoarelor, unii dintre ei devenind dependenti de jocuri si internet”, a conchis Aurel Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-