Published On: mie, Feb 6th, 2013

Codul Fiscal stimuleaza activitatea de cercetare

Share This
Tags

* Activitatea de cercetare din Romania va beneficia de suplimentarea deducerilor din impozitul pe profit * Incepand cu 1 februarie, deducerea suplimentara a cheltuielilor eligibile va creste cu 50% *

Stimulentele financiare se pot acorda doar cercetatorilor ale caror activitati conduc la obtinerea de rezultate valorificabile de alti agenti economici atat din Romania, cat si din tarile Comunitatii Europene. Aceste stimulente se pot acorda separat pentru activitatile din fiecare proiect desfasurat. Modificarile aduse Codului Fiscal prevad si faptul ca veniturile rezultate din modificarea valorii animalelor si plantelor detinute de agricultori, ca urmare a reevaluarii conform standardelor internationale, nu sunt venituri impozabile. Cu alte cuvinte, cei care folosesc metodele internationale de evaluare a vacilor cu lapte, oilor, porcilor si alte animale, daca vor obtine o valoare a animalului mai mare decat cea trecuta in actele contabile, nu vor plati impozit pentru plus valoarea rezultata. Acelasi lucru este valabil si pentru reevaluarea plantelor, adica arbusti, vita de vie, pomi fructiferi etc.

In domeniul cheltuielilor nedeductibile la calculul profitului impozabil, au fost incluse si cheltuielile legate de evaluarea activelor biologice, adica a porcilor, oilor, vacilor de lapte si alte animale, precum si a plantelor, evaluare facuta conform standardelor internationale. Tot nedeductibile sunt si cheltuielile cu dobanzile rezultate din contracte cu plata amanata. In categoria nedeductibilelor intra, de asemenea, cheltuielile inregistrate in contabilitate, care au fost dovedite ulterior ca fiind legate de fapte de coruptie. Codul Fiscal le aduce o mica bucurie proprietarilor de mijloace de transport cu cel mult noua locuri, incluzand si cel al soferului. Pentru acestia, cheltuielile cu amortizarea sunt deductibile, pentru fiecare mijloc de transport, in limita a 1.500 lei pe luna.

Comentarii

comentariu

About the Author

-