Published On: lun, Feb 11th, 2013

Chiriile, mai mari in 2013

Share This
Tags

* Desi suntem in plina criza, spatiile comerciale oferite spre inchiriere sunt din ce in ce mai scumpe *

In Braila exista foarte multi afaceristi ce prefera inchirierea si nu vanzarea spatiilor comerciale pe care le detin, si asta din cauza faptului ca sunt foarte putine cereri de cumparare, iar preturile sunt foarte mari. De exemplu, daca o persoana doreste sa cumpere un spatiu in Cartierul Progresu, trebuie sa achite 42.000 euro.

Preturile spatiilor comerciale oferite spre inchiriere, in Braila, difera in functie de zona in care sunt amplasate. Astfel, pentru o suprafata de 50 mp, clientul trebuie sa ofere 250 euro/luna daca doreste un spatiu comercial pe strada Scolilor, si 750 euro/luna pentru un spatiu pe Calea Galati.

Daca un client doreste sa inchirieze intr-o zona mult mai buna, cum ar fi pe strada Calarasi, acesta trebuie sa scoata din buzunar nici mai mult nici mai putin decat 2500 lei pentru o suprafata de 40 mp si 3750 lei pentru 60 mp.

Referitor la inchirierea unei locuinte, lucrurile nu sunt cu mult diferite. In timp ce, pentru a achita chiria trebuie sa scoatem din buzunar cateva sute de euro, o casa cumparata pe baza unui credit este mult mai rentabila. De exemplu, daca pentru o garsoniera situata in zona Hipodrom trebuie sa platim lunar o chirie de 150 euro, pentru aceeasi locuinta putem plati o rata de 120 euro.

Specialistii in domeniu sunt de parere ca cel mai indicat ar fi, pentru cei care vor sa porneasca o afacere, sa inchirieze decat sa cumpere un spatiu comercial. Din acest motiv, agentiile imobiliare nu mai au cumparatori, iar spatiile raman nefolosite.

Comentarii

comentariu

About the Author

-