Published On: joi, Feb 14th, 2013

CET-ul este in situatie de dezastru. Niciun investitor nu vrea preluarea societatii

Share This
Tags

* Primarul nu vrea incalzire centralizata pe fomatul de acum, ci pe unul mai modern * Investitorii nu se ingramadesc pentru a prelua societatea de termoficare CET, lucru care ii provoaca o serie de griji edilului Aurel Simionescu *

In momentul de fata situatia societatii de termoficare locala CET este incerta, inregistrand pierderi si mai mari. Legat de acest subiect, primarul Aurel Simionescu a declarat, in conferinta de astazi, ca desi s-au facut licitatii peste licitatii pentru desemnarea unui investitor, se pare ca privatii nu se arata interesati de salvarea societatii de termoficare.

“La CET este o hotarare de Consiliu Local pentru accesarea de consultanta in vederea inceperii procedurilor de negociere a eventualilor investitori interesati in preluarea acestui serviciu, adica concesionarea societatii. Si-au manifestat interesul mai multe firme. Una dintre ele si-a depus documentatia la licitatie, dar nu au mai venit si alte firme. Am reluat licitatia si din nou nu s-au aratat doritori. Astfel, se va trece la negociere cu cei care sunt interesati. Investitorii sunt din Romania. Au venit cei de la <Dalkia Termo Iasi>, unii din Botosani si Bucuresti. Eu le-am cerut ca pana la finele lunii martie sau cel tarziu pana pe 15 aprilie sa fie rezolvata problema, ca sa nu mai patim ca anul trecut”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

* Simionescu agreaza incalzirea pe orizontala *

In acest moment incazirea se efectueaza cu ajutorul centralelor de cvartal, lucru care nu intra in gratiile edilului municipalitatii. El a precizat ca este adeptul incalzirii centralizate, fie ca ne convine sau nu, in schimb nu in astfel de conditii.

“Eu am zis mereu ca cred in incalzirea centralizata, ca ne place sau nu, ea ne va duce viata in zona aceasta. Eu nu cred in incalzirea centralizata la Braila, pe formatul de acum. Ne vor trebui niste centrale mai mici flexibile ca acum, cand este cald afara, nu se poate regla cazanul de la CET. Deci ne trebuie o sursa flexibila si apoi ne este necesar ca la nivelul cetatenilor sa avem o anumita forma de alimentare pe orizontala. Daca eu vreau sa am in apartament o temperatura de 20 grade Celsius este bine sa am posibilitatea de a deschide sau inchide robinetul. In aceeasi situatie se afla si cetatenii care vor sa aiba mai putine grade in casa. Fiecare om poate sa consume cat vrea, dar sa plateasca factura. In cazul in care nu o achita, furnizorul sa se indrepte spre rau-platnic, nicidecum spre toti locatarii. Cand vom putea ajunge la acest stadiu, cu certitudine, incalzirea centralizata va fi una mai ieftina si fara atatea griji. Incet-incet vom fi nevoiti sa schimbam centralele, apoi sa platim mai mult pentru ca gazul se va scumpi. Vor veni si taxele de mediu, plus costurile de verificare-reverificare a centralelor. Lucrurile trebuie vazute in ansamblu”, a adaugat Aurel Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-