Published On: lun, Feb 4th, 2013

Cazurile de furt s-au inmultit de la o zi la alta

Share This
Tags

* De vineri pana duminica, politistii braileni au avut de rezolvat mai multe cazuri de furt * Prinsi In flagrant de politisti

In noaptea de vineri spre sâmbata, la orele 0.10, politisti de la Sectia 4 de Politie Rurala Ianca au depistat In satul Ibrianu, comuna Gradistea, un buzoian, de 45 ani, din comuna Balaceanu, care transporta mai multe bagaje voluminoase. Politistii au stabilit ca acesta, Inainte de a fi depistat, prin fortarea usii de acces, a sustras dintr-un magazin mixt, din satul Ibrianu, produse cosmetice si alimentare, cafea si 140 pachete cu tigari. Cele 140 pachete de tigari au fost ridicate In vederea cercetarilor, deoarece  administratorul societatii nu detinea documente legale de provenienta. Autorului i s-a Intocmit dosar penal pentru savârsirea infractiunii de furt calificat, iar administratorului societatii, din satul Ibrianu, dosar penal pentru contrabanda.

Vineri, la orele 16.30, politisti de la Biroul de Ordine Publica au prins In flagrant, la intersectia  DN 22B cu strada Mircea Malaeru, doi tineri de 20 si 24 ani, ambii din Braila, In timp ce sustrageau dintr-un camion, apartinând unei societati comerciale, doua bucati din fier. Acestia au fost condusi la sediul Politiei Municipiului Braila pentru cercetari si li s-a Intocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de furt calificat.

“In aceeasi zi, la orele 16.10, politisti din cadrul Postului de Politie Comunal Vadeni au prins In flagrant 4 braileni, cu varste cuprinse intre 17 sI 43 ani, doi dintre ei fiind din satul Baldovinesti, comuna Vadeni. Acestia duceau la un centru de colectare, cantitatea de 410 kg de fier vechi. In urma cercetarilor efectuate, politistii au stabilit ca deseurile au fost sustrase de pe un teren situat In vecinatatea drumului care face legatura Intre DN2B si E87, apartinând lui unui barbat de 61 ani. In cauza s-a Intocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de furt calificat. Vineri dimineata, la orele 9.00, politisti de la Postul de Politie Comunal Traian si Sectia 2 de Politie Rurala Braila, au depistat In trafic, pe DJ 255A, un tanar, de 27 ani,  din comuna Traian, care transporta cu autoturismul 870 de oua nemarcate, 24 de gaini sacrificate si 20 de litri de motorina. In autoturism se afla si un baiat de 24 ani, din aceeasi localitate. Politistii au stabilit ca cei doi au primit bunurile mentionate de la un localnic, de 33 ani, din satul Perisoru, orasul Ianca, agent de paza la ferma de pasari din comuna Traian, pe care le-a sustras In seara anterioara, la orele 19.30, urmând ca la iesirea din serviciu sa le Imparta. La domiciliile celor doi au mai fost gasite 300 de oua, pe care le-au lasat Inainte de a fi depistati. Prejudiciul total cauzat este de aproape 800 de lei, si a fost recuperat In totalitate de politisti, fiind predat societatii pagubite. In cauza s-a Intocmit dosar de cercetare penala pentru savârsirea infractiunii de furt calificat”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

*Tigari si arme de vanatoare, detinute ilegale *

In week-end-ul trecut, la orele 11.00, politisti de la Biroul de Ordine Publica au depistat-o, pe soseaua Focsani, o brailenca, de 39 ani, care avea Intr-o sacosa 25 de pachete cu tigari, diferite marci, fara a avea documente legale de provenienta. |igarile au fost ridicate In vederea confiscarii, iar celei depistate i s-a Intocmit dosar penal pentru savârsirea infractiunii de contrabanda. Vineri, politistii de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase au prins In flagrant, pe Fondul de vânatoare nr. 49 – Malu Rosu, situat pe raza comunei Vadeni, un galatean, de 30 ani, care avea asupra sa o arma de vânatoare si 187 de cartuse, si un cetatean italian, de 35 ani, rezident In Galati, care avea asupra sa o arma de vânatoare si 140 cartuse, având autorizatie de vânatoare, valabila pâna In 28 februarie, dar pe alt fond, Invecinat.

“Din primele verificari efectuate, politistii au stabilit ca cei doi au facut si uz de arma, tragând la tinta, fiind gasite In acea zona 6 tuburi cu capsa percutata. Armele, cartusele si tuburile gasite au fost ridicate In vederea continuarii cercetarilor, iar celor doi li s-a Intocmit dosar penal pentru savârsirea infractiunilor de trecere pe fondul de vânatoare cu arma de vânatoare fara acordul gestionarului si uz de arma letala fara drept”, a precizat Jenel Sogor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-