Published On: vin, Feb 1st, 2013

Cata sare e bine sa mancam pe zi

Share This
Tags

*Nu este bine sa consumam mai mult de cinci grame de sare pe zi*

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a emis noi recomandari prin care adultii sunt sfatuiti sa consume mai putina sare si sa includa totodata un minimum de potasiu în dieta lor zilnica pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare sau atacuri cerebrale.

“Adultii ar trebui sa consume mai putin de 2,000 de mg (doua grame) de sodiu sau (mai putin de) cinci grame de sare si cel putin 3,510 mg (3,51 de grame) de potasiu pe zi”, a anuntat OMS.

OMS a emis si primele sale recomandari pentru cata sare si cat sodiu ar trebui sa consume copiii, în functie de înaltime, greutate, varsta si nevoile energetice, a explicat purtatorul de cuvant al OMS, Gregory Hartl. Recomandarile se aplica în cazul copiilor cu varste de peste doi ani.

Sodiul, care se gaseste natural în mancaruri precum laptele si ouale, este prezent în “cantitati mult mai mari în mancarurile procesate” precum painea, carnea procesata (sunca) sau în condimente, mai arata OMS.

O persoana care are un nivel ridicat al sodiului sau unul scazut al potasiului risca sa sufere de tensiune arteriala ridicata, un factor care creste riscul de boli cardiovasculare sau de a suferi un infarct.

Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces din lume, a mai aratat medicul Francesco Branca, director al Departamentului de Nutritie si de Dezvoltare a Sanatatii din cadrul OMS.

Comentarii

comentariu

About the Author

-