Published On: mar, Feb 26th, 2013

Burse mai mari pentru elevii si studentii olimpici

Share This
Tags

* Ministerul Educatiei Nationale pregateste un pachet de masuri care sa permita olimpicilor sa ramana in tara, majorand cuantumul burselor de merit cu aproximativ 40% *

Elevii care castiga medalia de aur sau premiul I la olimpiadele scolare internationale vor primi, de la 1 februarie 2013, 750 de lei, iar de la 1 iulie 2013, 800 de lei lunar, in contul bursei de merit olimpic, potrivit Ordinului 3182/13 februarie 2013, publicat pe site-ul Ministerului Educatiei. Bursele de merit olimpic international se acorda elevilor care la olimpiadele internationale se claseaza pe unul dintre primele trei locuri, indiferent de disciplina de invatamant, burse care se acorda lunar, timp de un an.

Ministerul Educatiei a publicat cuantumurile premiilor pentru recompensarea elevilor premiati la Olimpiadele Balcanice, Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada, Olimpiada Central Europeana de Informatica, Olimpiada D.I. Mendeleev, Olimpiada Internationala de Limba Maghiara, Olimpiada Internationala de Limba, Comunicare si Literatura Romana, Olimpiada Internationala de Matematica a Liceelor Maghiare din Europa, Olimpiada Internationala de Stiinte a Uniunii Europene, Olimpiadele Internationale de Limba Latina Sulmona si Venosa, Olimpiada Internationala de Limba Turca, Olimpiada Internationala de Matematica pentru Eleve, Turneul International de Informatica-Shumen acordate de Ministerul Educatiei Nationale, in anul 2012. Acestea sunt: premiul I: 4.310 lei, premiul II: 3.670 lei, premiul III: 2.860 lei, mentiune: 2.480 lei, conform Ordinului nr.3181/13 februarie 2013.

“Zilele trecute am pregatit un proiect, deja aflat in dezbatere publica, pentru a creste sprijinul financiar acordat olimpicilor. In curand veti vedea pachete speciale acordate pentru studenti odata cu admiterea la facultate si proiecte de sustinere a lor in timpul facultatii. Am avut o intalnire cu reprezentantii Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), multi vor sa se intoarca acasa si am stabilit un stagiu de pregatire pentru ei in MEN si in universitati. Pentru tinerii inteligenti cresterea cuantumului burselor va fi cu aproximativ 40%. Pachetele se refera la masuri pentru accesul facil a acestor tineri in universitati, iar sumele de burse acordate universitatilor vor fi sume destinate exclusiv acestor tineri”, a spus Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru cercetare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-