Published On: vin, Feb 22nd, 2013

Bellart, atelier creativ pentru copii deschis la Braila

Share This
Tags

* Incepand cu luna martie se va deschide la Braila un atelier de arta plastica pentru copiii intre 3 si 19 ani *

Doi tineri artisti, Sorinel Carstiuc si Maricica Radovici, absolventi ai Facultatii de Arte Plastice, Decorative si Design, din Iasi, au revenit in Braila cu dorinta de a impartasi elevilor din tainele artei plastice.

“Bellart este o veche dorinta ce acum s-a concretizat prin acest Atelier Creativ. Atmosfera placuta pe care am intalnit-o prin atelierele profesorilor nostri , ne-a facut intotdeauna sa visam la vremea cand noi vom pregati proprii elevi . Acum iata-ne aici, in atelierul Bellart. Este un spatiu unde dorim sa fie prezent  acel aer de atelier ce iti inspira creatia, pentru asta noi stam la dispozitia elevilor cu o bogata colectie de materiale informative”, ne-a spus Sorinel.

I-am intrebat pe cei doi cum se vor desfasura cursurile efectiv si ce activitati vor face copii. Maricica ne-a spus: “Cursurile pe care noi le desfasuram, reprezinta o modalitate de a petrece timpul liber in mod creativ, unde  elevii se pot relaxa , pot imbina culorile, se pot juca cu ritmurile si formele din compozitie prin diferite tehnici (pictura,grafica, colaj)”.

Aceste cursuri se adreseaza si elevilor ce vor sa urmeze cursurile unui liceu de specialitate, respectiv facultatate, prin predarea desenului si picturii intr-o maniera academica. Cursurile sunt ample implicand si notiuni de istoria artei, de anatomie artistica, studiul formei si al culorii.

Atelierul este situat in strada Scolilor, Nr. 19 si se adreseaza copiilor intre 3 si 19 ani. Cursurile au o durata de 2 ore, saptamanal, dar tinand cont ca cei mici care sunt la gradinita nu pot sta 2 ore, se va face cate o ora in 2 zile diferite. Programul va fi desfasurat de luni pana duminica si va fi stabilit cu fiecare elev in parte.

Pretul acestor cursuri va fi pe categorii de varsta: gradinita – 60 lei,

clasele I-IV – 65 lei, clasele V- VIII – 70 lei, clasele IX- XII – 75 lei.

“Am creat un spatiu placut, care prin decorul realizat de noi transmite o atmosfera boema, potrivita pentru creatie, toate acestea cu fortele proprii. Va asteptam sa va impartasim din tainele artei plastice”, au spus cei doi profesori Sorinel Carstiuc si Maricica Radovici.

Comentarii

comentariu

About the Author

-