Published On: Soare, Feb 17th, 2013

Basescu se lauda la Roma ca a scapat Romania de criza

Share This
Tags

*Presedintele Traian Basescu a afirmat vineri, la Roma, ca Romania este stabilizata economic si se finanteaza fara probleme pe pietele externe*

“Acasa, toata lumea este vesela, toata lumea se cearta la televizor, toata lumea suspecteaza pe toata lumea. Se guverneaza si prin televizor, si prin ordonante, si prin de toate. Acasa este ca la noi, dar, spre deosebire de multi altii, dupa sacrificiile romanilor din 2010, Romania este stabilizata economic si nu are probleme sa imprumute banii de care are nevoie pentru a-si plati datoriile”, a afirmat Basescu la intanirea pe care a avut-o vineri, la Roma, cu Ambasada tarii noastre din capitala Italiei. Seful statului a subliniat ca Romania este una dintre putinele tari din Uniunea Europeana in care somajul nu a crescut si acest lucru se intampla pentru ca in 2010 nu au fost marite taxele, relateaza Agerpres.

“Am mentinut mediul de afaceri, fiscalitatea. Asta ne da macar satisfactia ca nu am pus o plapuma sa sufocam economia romaneasca. Este adevarat, romanii au platit scump, dar astazi lucrurile s-au restabilit si avem sansa sa mergem inainte”, a subliniat Traian Basescu.

Presedintele le-a mai spus romanilor din Italia ca Romania poate spera la mai bine din punct de vedere economic si ca in mod categoric nu va avea recesiune, chiar daca nu va avea cresterea economica pe care si-o doreste. “Dupa cum vedeti, nu ne mai certam atat de rau, chiar daca ne mai impungem. Statul este stabil”, a mai afirmat Traian Basescu.

“In evolutiile de anul acesta din Romania putem spera in bine din punct de vedere economic, in orice caz, in mod categoric Romania nu va avea recesiune. Va avea crestere economica, sigur nu atat de mare cata ne-am fi dorit-o, pentru ca s-au micsorat exporturile pe pietele mari ale Uniunii Europene datorita situatiei economice de acolo, dar Romania merge inainte”, a declarat entuziasmat Traian Basescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-