Published On: vin, Feb 22nd, 2013

Bani pentru porcine

Share This
Tags

* APIA informeaza ca a incheiat actele aditionale la conventiile privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii Masurii 215: Plati privind bunastarea animalelor porcine *

Potrivit acestor acte aditionale, APIA emite, la cererea solicitantului, a doua confirmare scrisa, adeverinta, prin care se atesta ca acesta a depus cerere de ajutor pentru Masura 215 – Plati privind bunastarea animalelor si, de asemenea, este confirmata suma reprezentând 25% din valoarea sprijinul solicitat, cu conditia ca valoarea primei adeverinte eliberate sa fie acoperita de valoarea decontului justificativ depus.

Agentia a încheiat acte aditionale cu urmatoarele banci: CEC BANK S.A, Raiffeisen Bank, Banca Româna pentru Dezvoltare, OTP Bank, Unicredit |iriac, Banca Comerciala Româna, Banca Centrala Cooperatista Creditcoop, Banca Comerciala Carpatica, Banc Post, Piraeus Bank Romania S.A., Banca Comerciala Intesa Sanpaolo Romania, Agricover IFN S.A..

“Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN S.A. si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii garanteaza 80% din valoarea creditului contractat de fermier. Mentionam ca Banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe lânga o serie de adeverinte /acte doveditoare necesare dosarului, propriile conditii de creditare, stabilite de catre Creditor si aprobate de catre Banca Nationala a României. Aici sunt incluse si garantii pe care Creditorul le poate solicita din partea Beneficiarului (fermierului). Reafirmam recomandarea adresata potentialilor beneficiari sa îsi aleaga Creditorul numai dupa un studiu atent al conditiilor de creditare impuse de fiecare banca (creditoare), pentru a obtine conditiile de creditare cele mai avantajoase si care se potrivesc cel mai bine profilului exploatatiei sale”, ne-a informat director executiv al APIA Braila, Daniela Militaru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-