Published On: lun, Feb 4th, 2013

Azi facebook implineste 9 ani

Share This
Tags

* Reteaua de socializare facebook a implinit astazi 9 ani de la fondare * Desi a inceput cu un numar destul de mic de utilizatori, platforma se bucura in prezent de un numar de peste un miliard de useri *

Reteaua a fost lansata, la 4 februarie 2004, de Mark Zuckerberg impreuna cu cativa colegi de-ai lui de la Universitatea Harvard, intr-o camera de camin. Facebook avea, initial, menirea de a le fi utila doar studentilor. Atunci, numele ei era Facemash. Rand pe rand, la ea au putut sa se inscrie persoane din alte colegii si universitati din zona. Apoi a devenit nationala si, mai tarziu, internationala.

Statisticile publicate la finalul lui 2012 arata ca facebook are urmatoarele cifre: 618 milioane de utilizatori activi in fiecare zi; 680 de milioane de utilizatori activi în fiecare luna, care folosesc produsele mobile ale facebook; peste 30 de miliarde de mesaje postate lunar; peste 250 de milioane de fotografii plasate zilnic; utilizatorii petrec, in medie, 700 de minute pe luna; un utilizator are, in medie, 130 de prieteni si posteaza de 90 de ori pe luna; la fiecare 20 de minute, un milion de link-uri sunt share-uite, se fac 2 milioane de cereri de prietenie si 3 milioane de mesaje sunt trimise.

Facebook a devenit ceva obisnuit in lumea moderna, dar viitorul sau nu e sigur. Problemele financiare si criticile venite pentru securitatea slaba a paginilor sale impiedica reteaua sa devina un jucator de talia lui Google, Apple sau Amazon.

Comentarii

comentariu

About the Author

-