Published On: Soare, Feb 17th, 2013

Amploare de infractiuni in acest week-end

Share This
Tags

* Timp de 3 zile, politistii braileni au avut o serie de actiuni cu scopul de a preveni comiterea de infractiuni * Locatiile care au intrat in vizorul vigilent al oamenilor legii au fost comerciantii din pietele din municipiu, autoturismele aflate in trafic, precum si cafe-bar-urile si discotecile *

Vineri, 15 februarie, In intervalul orar 10.00-13.00, politistii din cadrul Birourilor Ordine Publica si Proximitate au actionat In pietele din municipiu, ocazie cu care au verificat 27 de societati comerciale, 23 producatori particulari, 18 asociatii familiale, au legitimate 91 de persoane, controlat 23 de autovehicule si aplicat 46 de amenzi contraventionale, valorând 7.420 de lei. De asemenea, au fost constatate doua infractiuni, pentru care au fost Intocmite dosare penale.

„La orele 9.30, a fost depistata o braileanca, de 39 ani, In timp ce oferea spre vânzare, pe Bulevardul Al.I.Cuza, mai multe pachete cu tigari, de provenienta Republica Moldova. Politistii i-au Intocmit dosar penal, conform prevederilor Legii nr. 86/2006, si i-au confiscat tigarile. La orele 11.30, a fost oprit In trafic, pe Soseaua Râmnicu-Sarat, autoturismul condus de un tanar brailean, in varsta de 21 ani, din satul Ibrianu, comuna Gradistea. In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca autorizatia provizorie de circulatie este expirata din data de 11 august 2012, fapt pentru care i-au Intocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neInmatriculat, conform prevederilor OUG nr. 195/2002”, a declarat inspectorul principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

* Organele de forta conlucreaza eficient *

Tot vineri, intre orele 9.00-13.00, politistii de la Postul de Politie Comunal Vadeni au organizat si desfasurat o actiune, DE 87, pe linia prevenirii si combaterii fenomenului infractional de prostitutie. Cu aceasta ocazie, au fost legitimate 10 persoane, dintre care 5 au fost perchezitionate corporal sumar, au fost controlate 3 autovehicule oprite In trafic si aplicate 5 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 2.250 de lei. Intre orele 8.00-12.00, politistii de la Sectia 3 de Politie Rurala Faurei au organizat si desfasurat o actiune pe raza de competenta, cu scopul prevenirii actelor ilicite de comert. Astfel, au fost controlate 5 societati comerciale si au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.500 de lei, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 (republicata).

In noaptea de sâmbata spre duminica, Intre orele 23.00-3.00, politistii Sectiei 1 de Politie Rurala si jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Braila au actionat pe raza localitatilor arondate sectiei de politie, pentru prevenirea contraventiilor si infractiunilor pedepsite de Codul Rutier, de legea privind normele de convietuire sociala, ordinea si linistea publica, precum si pe linia protejarii populatiei Impotriva unor activitati comerciale ilicite. Pe timpul actiunii, au fost legitimate 9 persoane, 4 fiind perchezitionate corporal sumar, verificate In trafic 5 autovehicule si a fost aplicata o sanctiune contraventionala, In valoare de 200 de lei, conform Legii nr. 61/1991 (republicata).

In noaptea de 16 spre 17 februarie, Intre orele 22.00-2.00, efective de politisti din cadrul Birourilor Proximitate, Ordine Publica, Investigatii Criminale, Rutier si Criminalistic, In colaborare cu jandarmii, au actionat pe raza municipiului. Efectivele participante au legitimat 121 de persoane, destramat 3 grupuri de persoane predispuse la comiterea de fapte ilegale, conduse la sediul Politiei Municipiului, pentru verificari, 14 persoane, controlate 23 de autovehicule, verificate 24 de unitati economice, controlati 51 de paznici si aplicate 26 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 3.750 de lei. In aceeasi noapte, in intervalul orar 22.00-2.00, politisti din cadrul Politiei orasului Faurei si Sectiei 3 de Politie Rurala Faurei au efectuat o actiune care a avut drept scop prevenirea si combaterii faptelor antisociale, in special a celor comise cu violenta, precum si sanctionarea contraventiilor si infractiunilor prevazute de ordonanta privind circulatia pe drumurile publice. Astfel, au fost legitimate 16 persoane, oprite si verificate In trafic 15 autovehicule, au fost testate cu aparatul etilotest 6 conducatori auto, rezultatele fiind negative, si au fost aplicate, In total, 3 sanctiuni contraventionale, In valoare de 1.050 de lei.

“Sâmbata spre duminica, in intervalul orar 23.00-3.00, politisti din cadrul Politiei orasului Insuratei si Sectiei 5 de Politie Rurala Viziru, sprijiniti de jandarmi din cadrul IJJ Braila, au actionat, pe raza orasului Insuratei si a localitatilor arondate, urmarind combaterea faptelor care aduc atingere normelor de convietuire sociala si a celor privind activitatile comerciale. Au fost verificate 7 unitati tip cafe-bar si discoteca, legitimate si perchezitionate corporal sumar 150 de persoane, controlate in trafic 24 de autoturisme si aplicate 10 amenzi contraventionale, in valoare totala de 1.500 de lei”, a mai zis purtatorul de cuvant al IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-