Published On: vin, Feb 8th, 2013

Alexandru Nazare: „Am vazut in aceste zile balbaieli nepermise”

Share This
Tags

Deputatul PDL, Alexandru Nazare a facut o precizare cu privire la importanta pe care proiectul privind regionalizarea il are in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene.

Prin intermediul acestui proiect, Nazare are incredere ca Romania nu se va mai afla pe lista codasilor din Europa.

„Dezbaterea privind proiectul de regionalizare a Romaniei ar trebui sa fie una serioasa pentru ca este vital sa facem aceasta reforma administrativa in acest an, pentru a nu pierde trenul imbunatatirii mecanismului de absorbtie a fondurilor europene in perspectiva financiara 2014-2020. Concret, avem nevoie de trecerea la organizarea administrativ-teritoriala in jurul unor regiuni cu o populatie intre 800 mii si 3 milioane locuitori pentru ca fondurile de dezvoltare regionala sa fie gestionate de catre aceste noi unitati, si nu de la Centru. Experienta altor state din UE a aratat ca acest model administrativ incurajeaza o mai buna absorbtie a fondurilor europene, capitol la care noi suntem codasi”, a declarat deputatul PDL Alexandru Nazare.

Parlamentarul a atras atentia ca in 2011 PDL a intentionat sa faca o dezbatere pe aceasta tema insa la acea data, initiativa lor a fost blocata. Zarva din jurul capitalelor de regiune nu face decat sa intarzie punerea in aplicare a acestui proiect.

„Din pacate cei de la USL care ar trebui sa aiba curajul in a promova cat mai repede aceasta initiativa dau din nou dovada de amatorism. Am vazut in aceste zile balbaieli nepermise, acuzatii de la domnul Dragnea la domnul Frunzaverde, proiecte fantoma lansate pe piata si apoi neasumate. Imperativul acestei reforme nu lasa loc discutiilor fara sfarsit. Alta era situatia daca USL nu bloca dezbaterea lansata de PDL pe aceasta tema in 2011, am fi avut tot timpul sa pregatim o forma rezonabila a acestei reforme administrative. In actuala situatie insa a porni din nou discutia despre capitale regionale inseamna un blocaj de cel putin 1 an de zile, adica la 1 ianuarie 2014 nu am fi pregatiti sa absorbim fondurile europene pe un model imbunatatit. In concluzie, mentinerea actualelor capitale, unde deja exista structuri care gestioneaza fonduri de dezvoltare regionala (ADR-urile), este singura varianta pentru a nu pierde trenul 1 ianuarie 2014”, a adaugat Nazare.

In faza initiala a proiectului de regionalizare Braila este marcata ca si capitala a Regiunii Sud-Est, aici existand singura structura care gestioneaza fondurile de dezvoltare regionala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-