Published On: mie, Feb 6th, 2013

Admiterea in clasa a IX-a nu se schimba

Share This
Tags

* Ministerul Educatiei Nationale face precizari privind admiterea la liceu din acest an si spune ca nu va modifica modalitatea de admitere in clasa a IX-a pentru anul scolar in curs, 2012-2013, se arata intr-o informare de presa *

Oficialii de la Educatie precizeaza ca metodologia privind Evaluarea Nationala la finalul clasei a VIII-a ramane valabila in forma in care a fost adoptata.

“Ministerul Educatiei Nationale nu a operat si nici nu va opera vreo modificare pentru anul scolar in curs. Elevii se vor pregati pentru sustinerea examenelor nationale asa cum deja s-a prevazut prin actele oficiale emise de institutia noastra”, precizeaza oficialii. In plus, mai spune ministerul, orice modificare privind admiterea va fi supusa dezbaterii publice.

Inspectoratul Scolar Braila, reprezentat prin profesorul Iulian Danielescu saluta aceasta decizie pe care o considera: “Mi se pare foarte normal sa nu se modifice in acest an,daca se modifica era corect sa fim anuntati inca de la inceputul anului scolar. Suntem la cateva luni distanta de sfarsitul anului scolar, e bine ca regulile sa ramana asa, eventual pentru anul viitor, cum ar fi viziunea ministerului noi o vom adapta intocmai”, a precizat inspectorul general.

“In deciziile sale, Ministerul Educatiei Nationale se bazeaza pe principiul stabilitatii, dar si pe dialogul continuu si constructiv cu toti actorii implicati in sistemul de educatie – elevi, studenti, cadre didactice, sindicate si parinti. Drept urmare, orice modificare fundamentala pe care reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale o analizeaza va fi, inainte de toate, supusa dezbaterii publice”, se mai arata in informare.

Precizarile Ministerului Educatiei vin dupa ce Remus Pricopie a anuntat ca Legea Educatiei va fi rediscutata in Parlament, iar unul dintre articole va fi acela al intrarii la liceu.

“Eu am un punct de vedere vizavi de clasa a IX-a, dar nu vreau sa-l pronunt pana nu aflam si punctele de vedere ale celorlalti, ale inspectorilor scolari, pe care deja am inceput sa le inregistram, ale sindicatelor, care intr-o discutie informala deja s-au pronuntat vizavi de acest subiect, si atunci putem sa mergem in Parlament”, a explicat ministrul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-