Published On: mar, Feb 26th, 2013

9 mai propusa ca zi libera

Share This
Tags

* Deputatul PSD, Bogdan Diaconu propune ca 9 mai sa fie declarata sarbatoare legala *

Data de 9 mai ar putea deveni zi libera, daca un proiect de lege, depus de deputatul PSD Bogdan Diaconu, va trece de Parlament. Social-democratul propune ca ziua de 9 mai sa fie declarata Ziua Independentei Nationale a Romaniei, sarbatoare nationala legala, zi nelucratoare, dar si Ziua Parlamentului Romaniei.

“Din 1948 pana in prezent, Romania a sarbatorit la 9 mai ziua independentei. Cei care afirma acum ca independenta ar fi fost proclamata la 10 mai 1877 nu respecta adevarul istoric si incearca sa falsifice istoria. Nicolae Iorga scria in 1927 ca “razboiul de independenta al Romaniei nu are istoria pe care o merita”.

Astazi putem spune ca zilei de 9 mai 1877 nu i se acorda importata pe care o merita in istoria poporului roman. De aceea propunem ca 9 mai- Ziua Independentei Nationale a Romaniei, care este sarbatoare legala, sa fie declarata zi de sarbatoare nationala legala in care nu se lucreaza.

De asemenea, pentru ca declararea independentei Romaniei din 9 mai 1877 a fost cel mai important act al Parlamentului Romaniei, aceasta zi trebuie sa devina si Ziua Parlamentului, sarbatorita ca atare printr-o sedinta festiva a Camerelor reunite ale Parlamentului”, scrie deputatul in expunerea de motive a proiectului de lege.

In 2013, patru dintre cele 12 zile libere legale cad in weekend:

1 mai (miercuri) – Ziua Muncii

5 mai (duminica), 6 mai (luni) – Pastele

23 iunie (duminica), 24 iunie (luni) – Rusalii

15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (sambata) – Sfantul Andrei

1 decembrie (duminica) – Ziua Nationala a Romaniei

25 decembrie (miercuri), 26 decembrie (joi) – Craciunul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-