Published On: mar, Feb 5th, 2013

555 de tipuri de boli infectioase in randul elevilor braileni

Share This
Tags

* DSP a descoperit  in unitatile scolare din judetul Braila un numar impresionant de  boli infectioase in urma unor controale periodice *

Directia de Sanatate Publica (DSP) a depistat pe raza judetului Braila, in perioada ianuarie-februarie 2013, in gradinite si scoli, mai multe cazuri de varicela si pediculoza (paduchi).

“Inspectorii DSP au inregistrat 8 cazuri de varicela, 140 de cazuri de angina (rosu in gat), 7 cazuri de raie, 118 cazuri de pediculoza , 74 cazuri de micoze si alte 215 alte boli infectioase”, a declarat dr. Andreia Gavrilescu, purtatorul de cuvant al DSP Braila.

Varicela, este o boala eruptiva infectioasa care afecteaza in primul rand copiii, cu o imunitate mai scazuta. Cazurile de boli infectioase depistate de Directia de Sanatate Publica s-au inregistrat pe tot judetul Braila in scoli si gradinite. Pentru prevenirea acestora s-au facut recomandari de tratament si igiena si s-a realizat comunicarea dintre medicul de familie si parinti. Din fericire, multe dintre cazurile de imbolnavire au fost depistate la timp.

Comentarii

comentariu

About the Author

-