Published On: joi, Feb 21st, 2013

5 studenti de la Bucuresti au ajuns la Jandarmeria braileana

Share This
Tags

* De la inceputul acestei luni, un numar de 5 studenti de la Academia de Politie “Al.I. Cuza” au ajuns la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila * Scopul prezentei cursantilor in institutia braileana consta in efectuarea stagiului de practica *

Din data de 4 februarie si pana pe 1 martie, 5 studenti din cadrul Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti, care se afla in anii de studiu I – III, sunt prezenti la Inspectoratul de Jandarmi Judetean (IJJ) Braila, pentru efectuarea stagiului de practica.

In functie de anii de studiu, studentii au fost repartizati atat la subunitatile din teritoriu, cat si in cadrul unor compartimente din unitate. Acestia vor fi indrumati pe intreaga perioada de tutori profesionali – ofiteri, subofiteri din cadrul structurilor unitatii unde au fost repartizati, care au o vasta experienta profesionala.

“Cei cinci viitori colegi ai jandarmilor braileni au varste cuprinse intre 21 si 24 ani, iar printre ei se afla si o fata in anul III.

Studentilor le-a fost prezentata structura organizatorica a inspectoratului, misiunile si zona de responsabilitate, ei urmand a se familiariza cu mediul profesional din cadrul IJJ Braila unde vor putea sa-si formeze deprinderile practice necesare executarii activitatii ca ofiteri in Jandarmeria Romana. La finalul stagiului de practica, studentii vor fi evaluati de catre o comisie, notele fiind transmise Academiei de Politie in vederea consemnarii acestora si definitivarii situatiei la practica efectuata”, ne-a informat plutonier Sorin Neftode, purtatorul de cuvant al IJJ Braila.

Din dorinta de a afla mai multe despre motivul carea stat la baza deciziei de a deveni cadru militar, am stat de vorba cu un student din anul al III-lea. Acesta ne-a marturisit ca astepta cu nerabdare sa vina perioada de practica, pentru ca in felul acesta avea posibilitatea de a-si aplica toate cunostintele teoretice pe care le-a acumulat pana acum, si in acelasi timp, sa se obisnuiasca cu viitorul loc de munca.

“Am optat pentru cursurile Academiei de Politie-arma jandarmerie pentru ca imi doresc o cariera militara sigura, Jandarmeria fiind singura institutie de ordine publica cu statut militar din Romania. Mi-am dorit acest lucru inca de mic”, ne-a declarat tanarul student.

Printre cele cinci viitoare cadre militare venite la IJJ Braila este si studentul Danut Chitoi aflat in anul terminal.

Comentarii

comentariu

About the Author

-