Published On: lun, Feb 11th, 2013

30 detinuti premiati la Penitenciarul Tichilesti

Share This
Tags

* Tinerii de la Penitenciarul Tichilesti  incearca sa arate celor din jur ca pot fi ca toti ceilalti, cu aspiratii si dorinte, cu o viata normala, fara probleme *

Scoala de Arte si Meserii Tichilesti, din cadrul Penitenciarului de Minori si Tineri Tichilesti functioneaza pe patru nivele de invatamant: primar, gimnazial, liceal si profesional.

Elevii inscrisi in SAM Tichilesti sunt persoane private de liberate cu varste cuprinse intre 14 si 21 de ani, minori si tineri care au comis diverse infractiuni.

“In anul scolar 2011-2012 au fost inscrisi in total 161 elevi: 18 in clasa I, 20 in clasele II-IV, 14 elevi in clasa a III a, 22 in clasa a V a, 22 in clasa a VI a, 20 in clasa a VII a, 20 in clasa a VIII a, 15 elevi in clasa a XI a si 10 inscrisi in clasa a XII a”, se mentioneaza intr-o statistica a ISJ Braila.

Desi la inceputul anului scolar au fost inscrisi 161 de elevi, doar 94 au promovat. Diferenta dintre numarul de elevi inscrisi si numarul de elevi existenti la sfarsit de an scolar se explica prin numarul prin numarul de elevi care si-au finalizat perioada de detentie sau au fost transferati la alte penitenciare dupa ce au implinit varsta de 21 ani.

Au fost premiati 30 de elevi pentru rezultate deosebite la invatatura dar si pentru premiile de la concursurile judetene si nationale extrascolare.

Cele mai importante concursuri la care au participat elevii de la Scoala de Arte si Meserii Tichilesti au fost: Concursul judetean ,,Europa –casa mea’’, Concurs interjudetean ,,Pastelul – Imaginea sufletului meu’’, Concurs ,,Popas la poarta neagra’’, Proiectul judetean NON NOVA SED NOVE.

Comentarii

comentariu

About the Author

-