Published On: vin, Feb 22nd, 2013

15 detinuti de la Penitenciarul Tichilesti vor sa fie brutari

Share This
Tags

* Astazi, 22 februarie 2013, 15 persoane private de libertate din penitenciar au sustinut examenul de absolvire organizat la finalul cursului *

In cadrul proiectului ,,Formare, Consiliere, Ocupare – Model Interregional de reintegrare a persoanelor private de libertate”, Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti in colaborare cu Fundatia Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie, filiala Vrancea, au organizat, in perioada iulie 2012 – ianuarie 2013, cursuri de calificare in meseria de “brutar” pentru persoanele private de libertate.

Evaluarea s-a materializat prin verificarea teoretica a cunostintelor si printr-o proba practica a aptitudinilor si deprinderilor, fiind declarati admisi toti participantii. Comisia de examinare din partea Scolii Romane de Afaceri coordonata de doamna Adriana Maxim, a fost multumita de nivelul pregatirii profesionale a cursantilor.

Ca urmare a promovarii examenului, persoanelor private de libertate le vor fi eliberate certificate de absolvire recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Totodata, persoanele private de libertate absolvente ale acestui curs, vor beneficia de 40 de credite si 30 zile considerate executate din pedeapsa, conform reglementarilor legale.

Obiectivele derularii acestor activitati constau in cresterea competentelor profesionale si crearea de oportunitati pe piata muncii pentru persoanele care au executat o pedeapsa privativa de libertate, facilitandu-se, astfel, reintegrarea sociala a acestora.

Comentarii

comentariu

About the Author

-