Published On: lun, Feb 4th, 2013

“Jungla” infractorilor luata in colimatoriu de politisti

Share This
Tags

* Timp de 3 zile, politistii braileni, ajutati si de jandarmi, au desfasurat ample actiuni preventive în municipiu si judet * Printre obiective s-au aflat asigurarea climatului de siguranta civica si prevenirea infractiunilor comise cu violenta sau a celor ilicite de comert, combaterea excesului de viteza, actionându-se cu 14 aparate radar, dar si asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si prevenirea activitatilor infractionale în mediul stradal *

De vineri si pana duminica, în intervalul orar 10.00 – 13.00, peste 40 de politisti de la Biroul de Ordine Publica si Biroul de Proximitate au actionat în pietele agro-alimentare din municipiu, pentru asigurarea climatului de siguranta civica si prevenirea infractiunilor comise cu violenta sau a celor ilicite de comert. Pe parcursul desfasurarii activitatilor specifice, politistii au legitimat 141 de persoane, au efectuat verificari la 52 de societati comerciale, 28 întreprinderi individuale si 23 de producatori particulari. Totodata, au controlat în trafic 28 de autovehicule de transport marfa si au constatat 55 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni în valoare totala de 7.875 lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscarii, bunuri în valoare totala de 1.500 de lei, constând în obiecte de îmbracaminte, o drujba si 27 pachete cu tigari, pentru care comerciantii nu detineau documente legale de provenienta, si au întocmit doua dosare penale.

In aceeasi zi, peste 30 de politisti de la Serviciul si Biroul Rutier Braila si de la politiile orasenesti si posturile de politie comunale arondate, au desfasurat o actiune pe linia combaterii excesului de viteza, actionând cu 14 aparate radar, pe arterele rutiere din judetul nostru. In acest sens, au fost constatate 154 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni în valoare totala de 43.050 lei, 122 fiind pentru depasirea vitezei legale, 3 pentru depasire neregulamentara si restul pentru alte abateri de la normele rutiere. Au fost retinute 8 permise de conducere, 5 dintre ele fiind pentru depasirea vitezei regulamentare.

* Faptele ansociale si penale, in vizorul fortelor de ordine *

De la purtatorul de cuvant al IPJ Braila, inspector principal de politie Jenel }ogor, am aflat ca in noaptea de sâmbata spre duminica, între orele 22.00 – 2.00, politistii de la Politia orasului Faurei si Sectia 3 de Politie Rurala Faurei au actionat pe raza de competenta pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale, a faptelor penale cu grad ridicat de pericol social savârsite cu violenta, precum si a contraventiilor si infractiunilor prevazute de codul rutier. Politistii au efectuat controale la doua societati de tip discoteca, au legitimat 6 persoane si au verificat în trafic 10 autovehicule, neconstatând probleme deosebite.

“În aceeasi noapte, între orele 22.00 – 4.00, politistii de la Politia orasului Ianca si Sectia 4 de Politie Rurala Ianca, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Sectiei de Jandarmi Faurei – Grupa Ianca, au actionat pentru prevenirea infractiunilor cu violenta si identificarea persoanelor urmarite, în zona cafe-barurilor si a discotecilor din oras si comunele arondate. Fortele de ordine au legitimat 25 de persoane, dintre care 11 au fost controlate corporal sumar, au verificat în trafic 7 autovehicule si au constatat 10 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni în valoare totala de 2.450 de lei. Tot sambata spre duminica noaptea, politistii de la Politia orasului Însuratei si de la Sectia 5 de Politie Rurala Viziru, au actionat în intervalul orar 23.00 – 3.00, pe raza orasului Însuratei si a localitatilor arondate, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru asigurarea respectarii normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, precum si pentru protectiei populatiei împotriva unor activitati comerciale ilicite, urmarindu-se, în special, unitatile de alimentatie publica de tip cafe-bar si discoteca. Politistii au efectuat verificari la 8 societati comerciale, au legitimat 220 de persoane, au verificat în trafic 78 de autovehicule si au constatat 9 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni în valoare totala de 1.700 de lei”, a zis Jenel Sogor.

* “Salbaticii” strazii au fost luati in primire *

Sâmbata, între orele 22.00 – 2.00, politisti de la Biroul de Ordine Publica si Biroul Proximitate, sprijiniti de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean, au actionat pe raza municipiului pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si prevenirea activitatilor infractionale în mediul stradal. Fortele de ordine au legitimat 169 de persoane, dintre care 31 au fost conduse la sediul Politiei pentru verificari, au controlat în trafic 36 de autovehicule, au efectuat controale la 29 de societati comerciale si au constatat 21 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni în valoare totala de 2.900 de lei.

“În noaptea de sâmbata spre duminica, între orele 23:00- 4:00, politisti de la Sectia 1 de Politie Rurala Braila, sprijiniti de lucratori din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean, au actionat pentru prevenirea faptelor antisociale cu violenta stradale si în unitati comerciale cu profil discoteca, din zona de competenta.

Pe parcursul derularii activitatilor specifice, fortele de ordine au legitimat 23 de persoane, dintre care 11 au fost controlate corporal sumar, au verificat în trafic 9 autovehicule si au aplicat 3 sanctiuni contraventionale, în valoare totala de 200 de lei. În noaptea de vineri spre sâmbata, politisti de la Compartimentul Sisteme de Securitate si de la Biroul de Ordine Publica au actionat pentru verificarea respectarii prevederilor legale privind paza obiectivelor, bunurilor si valorilor, la societati comerciale asigurate cu paza proprie sau agenti de paza, din cadrul societatilor specializate de paza, din municipiu.

Politistii au efectuat controale la 25 de societati comerciale, urmarind, în special, modul de executare al serviciului de catre personalul de paza si cunoasterea consemnului general si particular al posturilor.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 19 sanctiuni contraventionale, în valoare totala de 900 de lei. Dintre acestea, în cinci cazuri paznicii au fost depistati sub influenta bauturilor alcoolice, doi paznici dormeau în timpul serviciului si unul nu executa serviciul de paza, conform consemnului postului.

Deficientele constatate vor fi aduse la cunostinta conducerii unitatilor beneficiare, precum si conducerii unitatilor specializate de paza, prestatoare de servicii de paza, urmând ca la urmatoarea abatere sa se procedeze la retragerea atestatelor personalului de paza în cauza”, a mai spus purtatorul de cuvant al IPJ Braila.

* Sanctiuni drastice pentru incalcarea Codului Rutier *

În zilele de 1 si 2 februarie 2013, politistii de la Rutiera au actionat pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere. Oamenii legii au constatat 202 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni în valoare totala de 51.596 de lei, si au retinut în vederea suspendarii 8 permise de conducere. Pe 3 februarie 2013, ca urmare a acelorasi actiuni in trafic, politistii au constatat 130 de contraventii. Pentru acestea, au fost aplicate sanctiuni în valoare totala de 31.100 de lei, s-au retinut în vederea suspendarii doua permise de conducere si s-au retras doua certificate de înmatriculare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-