Published On: mie, Feb 13th, 2013

“Furaciosii” au fost depistati

Share This
Tags

* Ca urmare a amplelor actiuni demarate de politistii braileni in depistarea autorilor care jefuiesc la greu *

Politistii de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Braila au continuat sa desfasoare cercetari Intr-o cauza privind furtul unui telefon mobil, la data de 9 februarie, si l-au identificat pe autorul Ionut C., in varsta de 26 ani, din municipiu. Din cercetari a reiesit ca, In ziua mentionata, un brailean s-a deplasat Impreuna cu mai multi prieteni pe un teren de fotbal, aflat In apropierea malului Dunarii. La plecare a constatat ca, din geaca pe care o lasase agatata de gardul care Imprejmuieste terenul, Ii lipseste telefonul mobil. S-a stabilit ca, In ziua urmatoare, autorul a vândut telefonul unui alt brailean. Prejudiciul este In valoare de 1.200 de lei si urmeaza sa fie recuperat. In cauza a fost Intocmit dosar penal pentru furt calificat.

Desi au trecut luni bune de la reclamatia unui tanar, de 22 ani, in legatura cu furtul telefonului mobil din autoturismul sau, iata ca totul a iesit la iveala. In urma cercetarilor efectuate de politisti, s-a stabilit ca, de fapt, acesta a pierdut respectivul telefon In zona intersectiei strazii Carpati cu strada Grivita. Telefonul a fost gasit de braileanca Ionica T. (42 de ani), care l-a dat spre folosinta concubinului fiicei sale, care, la rândul lui, l-a vândut unei persoane. Politistii au Intocmit dosar penal pentru Insusirea bunului gasit si l-au Inaintat Parchetului de pe lânga Judecatoria Braila, cu propunere legala. Telefonul mobil, In valoare de 400 de lei, a fost recuperat si restituit pagubitului.

“In dimineata zilei de 12 februarie, politistii din cadrul Sectiei 2 de Politie Rurala Braila, In baza mandatelor de perchezitie, au descins la locuintele brailenilor Cristian S. si Gigel L. In urma acestor activitati desfasurate, politistii i-au depistat si adus la cercetari pe Iulian S., de 21 ani, Gigel L. (17 ani) si Sorin S. (40 de ani), toti braileni. Acestora li s-a probat ca sunt autorii furtului unui panou publicitar metalic, comis la data de 27 dembrie 2012, si a furtului a doua bariere metalice, comis In perioada 5 – 8 februarie 2013, fapte Inregistrate In evidente cu autori necunoscuti. De asemenea, politistii au gasit doua setci monofilament, detinute ilegal de primii doi. Cercetarile continua pentru savârsirea infractiunilor de furt calificat si detinere fara autorizatie de unelte de pescuit”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant la IPJ Braila.

Un alt caz de furt a fost rezolvat de judiciaristii Biroului de Investigatii Criminale – linia de munca Furturi din patrimoniu, vineri, 8 februarie. In urma actiunii, a fost depistat si adus la cercetari un tanar, de 18 ani, din Braila, fiind suspectat de comiterea unui furt din locuinta. In fapt, acestuia i s-a stabilit ca, In noaptea de 24 spre 25 noiembie 2012, a patruns fara drept In curtea locuintei si Intr-o magazie a unui brailean, de unde a sustras mai multe obiecte metalice și un aparat de sudura artizanal. Prejudiciul este In valoare totala de 1.000 de lei si a fost recuperat In proportie de 50%. Impotriva tânarului a fost Intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de violare de domiciliu si furt calificat, dosar care a fost Inaintat Parchetului de pe lânga Judecatoria Braila, care a confirmat Inceperea urmaririi penale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-