Published On: mar, Ian 8th, 2013

Zapada pune piedici in trafic

Share This
Tags

* Se pare ca vremea rea incepe sa-si arate coltii si mai tare, comparativ cu luna decembrie 2012 * Doua drumuri judetene sunt blocate din cauza sulurilor de zapada * Intre localitatile Victoria si Mihai Bravu o ambulanta, care transporta un pacient, a ramas blocata, dar nu pentru mult timp, pentru ca la jumatate de ora a fost repusa in trafic *

Potrivit informatiilor primite de la conducerea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila, in urma fenomenelor meteorologice prognozate, la nivelul judetului Braila se inregistreaza intensificari ale vântului cu rafale ce pot depasi si 55 – 70 km/h. {n aceste conditii, la ora 15.00, doua drumuri judetene blocate partial din cauza sulurilor de zapada, si anume DJ 211C Tataru – Coltea si DJ 211B Baraganu – Victoria. {n acest moment se actioneaza pentru deblocarea celor doua sectoare de drumuri judetene cu doua utilaje.

“La doi kilometri de localitatea Victoria, pe DJ 211B Victoria – Mihai Bravu, se afla blocata o ambulanta cu un pacient. Spre locul respectiv se deplaseaza doua utilaje pentru deblocarea acesteia. Toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica, nefiind niciuna izolata. De asemenea, pe toate drumurile nationale si judetene se circula în conditii de iarna”, ne-a declarat, in jurul orelor 15.00, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila, lt.-col. }tefan Stoian.

Contactat telefonic, managerul Serviciului de Ambulanta Judetean Braila, Silviu Radu, a precizat ca ambulanta nu a stat mult timp blocata in zapada: “A fost o chestiune de scurt timp. Nu au fost probleme majore. Masina noastra s-a impotmolit pe o zona de drum cu zapada mai multa. Mai sunt cateva minute si ambulanta va sosi la noi cu pacientul din comuna Victoria. Starea acestuia din urma este buna. Deci nu sunt probleme si speram sa nu avem de a face cu situatii critice, precum cele din iarna trecuta”.

Mentionam ca la 15.35 ambulanta a fost deblocata, ea continuandu-si drumul spre Braila.

Referitor la starea drumurilor nationale, in judetul nostru DN 22B, care face legatura dintre Braila si Buzau, este umed; pe unele portiuni ale drumurilor DN 2B Braila-Galati, DN 21 Braila-Slobozia si DN 23 Braila-Focsani carosabilul este partial umed si partial uscat; iar pe DN 22 Braila-Ramnicu-Sarat, care tranziteaza localitatile brailene soseaua este partial umed, partial uscat. In schimb, in afara localitatilor carosabilul este partial umed/uscat, alternand cu zone cu zapada batatorita de 1 cm. Potrivit Sectiei de Drumuri Nationale Braila, in acest moment se actioneaza cu 10 ATB-uri si 1 Buldoexcavator pe DN 2B, DN 21, DN 23, DN 22B, DN 22 si s-au raspandit 115 tone material antiderapant. Vantul bate cu o viteza de 20-30 km/h pe DN 2B, cu 30-40 km/h pe DN 22B, cu 40-50 km/ h pe DN 21 si pe DN 23, cu 50-60 km/ h pe DN 22.

Comentarii

comentariu

About the Author

-