Published On: Soare, Ian 13th, 2013

Voluntarii Clubului de Turism Proilavia au defilat in costume inspirate de Dunare

Share This
Tags

* Sambata, 12 ianuarie, Asociatia Clubul de Turism Proilavia a organizat o alta actiune in aer liber cu tinerii voluntari implicati in cadrul proiectului “Crestem in spiritul Dunarii” *

Tinerii au avut o idee inovatoare si si-au confectionat costume inspirate din elementele Dunarii (pesti, pasari, ustensile de pescuit, salcie) pe care le-au imbracat si au mers pe strada pentru a distribui oamenilor brosuri si pliante despre voluntariat, mediu si cetatenie europeana. Voluntarii au vorbit si cu oamenii de pe strada si le-au cerut pareri cu privire la cat de curata este Dunarea.

Tinerii din cadrul proiectului “Crestem in spiritul Dunarii” au inceput anul 2013, in forta, animati de spirit de lucru in echipa, voluntariat si mobilizare in protejarea Dunarii. In perioada 7-13 ianuarie s-a continuat campania de informare si constientizare asupra rolului ecosistemului Dunarii si protejarii mediului inconjurator.

S-au derulat 2 activitati de igienizare si ecologizare a malului Dunarii , atat in Braila, pe faleza Dunarii, cat si in Chiscani, pe malul Dunarii si in zona plajei Harapu. Dotati cu veste, saci, manusi de ecologizare au adunat multi saci de deseuri, demonstrand ca si iarna sunt foarte multe gunoaie. S-au distribuit materiale informative continand mesaje ecologice si sloganuri de mediu, cat si informatii despre programul Tineret in Actiune. Multi cetateni ai Brailei au apreciat ideea actiunilor si au incurajat tinerii sa continue in acest fel pentru ca Dunarea si malurile acesteia sa fie din ce in ce mai putin poluate si cu deseuri de tot felul.

Proiectul “Crestem in spiritul Dunarii” este finantat de Comisia Europeana prin programul “Tineret in actiune”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-