Published On: mie, Ian 16th, 2013

VIDEO: Universitatea “Constantin Brancoveanu” trage teapa fostilor studenti

Share This
Tags

* Aflata in colaps financiar de aproape trei ani, Universitatea “Constantin Brancoveanu” Braila refuza sa elibereze de la dosar fostilor studenti diplomele de bacalaureat *

Pe motiv ca nu si-au achitat taxa de 100 lei pentru ridicarea diplomei de licenta, conducerea Universitatii “Constantin Brancoveanu” refuza sa elibereze diploma de bacalaureat, aflata in dosarele fostilor studenti. Cazul unuia dintre fostii studenti nu este unul singular. Studentii care au absolvit cursurile Universitatii in 2006 au platit suma de 1.000 lei pentru examenul de licenta si cazarea obligatorie in campusul universitatii de la Pitesti. Dupa absolvire, acestia nu si-au ridicat diplomele de licenta deoarece si acest “carton” costa 100 lei. {ntre timp studentii au dorit sa se angajeze, insa pentru intocmirea contractului de munca este necesara diploma de bacalaureat. Au mers la Universitatea din Braila si au dorit sa-si ridice de la dosarul depus la inceputul primului an de studii, diploma de bacalaureat. Secretariatul Universitatii, precum si decanul Camelia Vechiu, refuza eliberarea documentului respectiv, pe motiv ca trebuie platita taxa de 100 lei pentru a li se elibera tot dosarul.

“E bataie de joc la adresa studentilor de pe urma carora au incasat sute de milioane lei pe percursul celor patru ani de studiu. Am observat ca de la an la an, de cate ori ma duceam sa cer diploma de bacalaureat mi se cereau diferite sume pentru a intra in posesia intregului dosar. Prima data, in 2007, ne-au cerut 300 lei, ajungand in 2013 sa ceara 100 lei. Chiar si asa nu inteleg pentru ce ar fi acesti bani in conditiile in care tot examenul de licenta ne-a ajuns 1.000 lei”, ne-a declarat Elena Coman, fosta studenta a Facultatii de Management Marketing in Afaceri Economice.

Surse din interiorul institutiei de invatamant ne-au declarat faptul ca, in ultimii trei ani Universitatea “Constantin Brancoveau” a facut reduceri de personal din lipsa studentilor care nu se mai inghesuie pe treptele sale. Este de crezut acest fapt in conditiile in care anul universitar costa nici mai mult nici mai putin de 2.400 lei.

Contactata telefonic, Camelia Vechiu, decanul Facultatii de Management Marketing in Afaceri Economice, a evitat sa dea un raspuns clar despre situatia incredibila in care se afla fostii studenti. Inregistrarea pe care tinerii au facut-o in momentul in care au discutat aceasta problema in prezenta ei, demonstraza cu totul altceva.

Infobraila a cerut parerea Ministerului Educatiei in aceasta situatie: ”Nu exista nici o lege in acest sens insa facultatile particulare pot avea regulament intern care sa perceapa anumite taxe la eliberarea de documente”, ne-au declarat reprezentantii Compartimentului pentru Informare Publica din cadrul Ministerului Educatiei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-