Published On: joi, Ian 31st, 2013

Vegetarienii, risc scazut de a suferi de boli de inima

Share This
Tags

* Un studiu realizat pe 44.500 de persoane din Europa arata ca vegetarienii prezinta un risc cu 32% mai mic de a muri sau de a fi internati în spital din cauza unor boli de inima *

Cercetatorii cred ca vegetarienii sunt mai sanatosi din acest punct de vedere deoarece au un nivel mai bun al colesterolului, precum si valori mai bune ale tensiunii arteriale si ale greutatii corporale. Rezultatele studiului au fost publicate în “American Journal of Clinical Nutrition”.Bolile de inima ucid în jur de 94.000 de persoane în Marea Britanie în fiecare an, adica mai multe decât orice alta boala. Totodata, 2,6 milioane de oameni din Regatul Unit sufera de astfel de probleme.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Oxford au analizat date de la 15.100 vegetarieni si de la 29.400 de persoane care consumau carne. De-a lungul a 11 ani, 169 de persoane din cadrul studiului au murit de boli de inima, iar alte 1.066 au fost internate în spital. Studiul a aratat ca vegetarienii aveau un risc mai scazut cu 32% de a suferi de boli de inima.

“Exista o multime de mâncaruri vegetariene bogate în grasimi”

“Mesajul principal este ca dieta este un factor determinant al sanatatii inimii. Nu sustin ca toata lumea ar trebui sa aiba o dieta vegetariana. Dietele sunt foarte diferite. Vegetarienii probabil ca au un consum mai scazut de grasimi saturate astfel încât este de înteles de ce au un risc mai scazut de a suferi de boli de inima”, a declarat medicul Francesca Crowe.

“Cercetarea ne aminteste ca ar trebui sa încercam sa avem o dieta echilibrata si variata, fie ca ea include carne sau nu”, a declarat Tracy Parker de la British Heart Foundation.

“Tineti minte ca optiunea vegetariana nu reprezinta un drum direct spre o inima sanatoasa. Pâna la urma, exista o multime de mâncaruri vegetariene care sunt bogate în sare si grasimi saturate. Daca va gânditi sa treceti la o dieta vegetariana, asigurati-va ca va planuiti mesele cu grija astfel încât sa înlocuiti orice vitamine sau minerale pierdute”, a mai spus Parker.

Comentarii

comentariu

About the Author

-