Published On: vin, Ian 25th, 2013

Vantul puternic si zapada vor pune stapanire pe Braila, COD PORTOCALIU DE VISCOL pana la 20.00

Share This
Tags

UPDATE: De maine de la orele 4.00 dimineata pana la orele 14.00 va ninge viscolit, intensificari ale vantului de 55-70km/h.

Prelungire de cod galben incepand de astazi orele 20.00 pana maine ora 4.00 cu intensificari sustinute ale vantului ce vor depasi viteza de 65-70km/h.

La orele 13.30, drumurile judetene DJ 203 Jirlau – Galbenu si DJ 203A Galbenu – Visani sunt blocate din cauza sulurilor de zapada. In aceste momente utilajele actioneaza pentru deblocarea drumurilor.

* Din aceasta dimineata si pana la orele 20.00 judetul nostru se afla sub avertizarea de Cod Portocaliu de viscol * Alte judete sunt si ele amenintate de aceasta atentionare *

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) va mentine codul portocaliu de viscol pana la orele 20.00, iar ulterior va anunta codul galben de vant puternic in Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Prahova, Arges, Mehedinti, Dolj, Olt, precum si in alte zone din Dobrogea si Muntenia.

Pana asta-seara, la orele 20.00, va fi mentinut si codul galben de viscol anuntat anterior in judetele Suceava, Botosani, Harghita, Covasna, Braila, Tulcea si, partial, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Brasov si Dambovita.

“Cele doua mesaje raman in vigoare pana la orele 20.00. Dupa care, pana la ora 4.00 dimineata, va fi cod galben pentru vant puternic, desi cantitatea de zapada va fi destul de mica in comparatie cu ce este astazi”, a anuntat directorul ANM, Ion Sandu.

* Vant puternic la Braila *

Codul galben de vant puternic va fi anuntat pentru Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Prahova, Arges, Dâmbovita. Ulterior, în jurul orei 4.00, sambata, va fi lansat un al doilea mesaj de cod galben, pentru Mehedinti, Dolj, Olt, precum si in alte zone din Dobrogea si Muntenia, pana la Vrancea si Galati.

De la orele 14.00, sambata si pana duminica dimineata vor fi sub cod galben Muntenia, Dobrogea, Bacau, Vaslui, Buzau, Vrancea, Galati, pentru vant puternic. Exista insa posibilitatea ca, in acest interval, Vrancea si Buzau sa intre din nou sub cod portocaliu.

Judetele Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati si, partial, Buzau se afla vineri, in intervalul 4.00 – 14.00, sub cod portocaliu de viscol, fiind prognozate ninsori abundente si vant puternic, care va putea depasi 70 de kilometri pe ora, potrivit unei avertizari emise joi seara de ANM.

ANM avertizeaza astfel ca in sudul si centrul Moldovei va ninge si se va depune strat consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari ce vor depasi la rafala 70 de kilometri pe ora, vizibilitatea urmand sa fie redusa de viscol la sub 50 de metri.

Tot vineri, in intervalul 4.00 – 14.00, judetele Suceava, Botosani, Harghita, Covasna, Braila, Tulcea si, partial, Buzau, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Brasov, Prahova si Dambovita se vor afla sub cod galben de viscol, potrivit unei atentionari emise de ANM.

Meteorologii mai spun ca, incepand din noaptea de vineri spre sambata si pana duminica, temporar vor fi ninsori si intensificari ale vantului in sudul si sud-estul tarii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-