Published On: mar, Ian 22nd, 2013

Valoarea punctului de pensie creste la 762 de lei.

Share This
Tags

* Aceasta masura este prevazuta in proiectul de Lege a bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2013 *

Valoarea actuala a punctului de pensie este 732,8 lei, cel stabilit in octombrie. In urma cresterii cu 4% ar ajunge la 762 de lei. De aceasta masura ar beneficia atat pensionarii din sistemul public cat si cei din agricultura. Reprezentantii Casei Judetene de Pensii Braila sustin ca majorarea se aplica si pentru luna ianuarie dar plata efectiva se face incepand cu luna februarie.

Proiectul de lege mai prevede ca sistemul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale va avea venituri de 291,7 milioane lei, iar la cheltuieli este prevazuta suma de 105 milioane lei, cu un excedent de186,7 milioane lei.

Bugetul asigurarilor pentru somaj, aferent sistemului asigurarilor pentru somaj, se stabileste, potrivit proiectului de act normativ, la venituri în suma de 1.476 milioane lei, iar la cheltuieli în suma de 1.689 milioane lei, urmând ca deficitul sistemului înregistrat la sfârsitul lui 2013 sa se acopere din disponibilitatile înregistrate de bugetul asigurarilor pentru somaj în anii precedenti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-