Published On: Soare, Ian 20th, 2013

Vaccinul romanesc din nou pe piata

Share This
Tags

* Ministrul Sanatatii si-a exprimat speranta ca productia de vaccin la Institutul Cantacuzino va fi reluata spre sfarsitul acestui an, în noiembrie – decembrie *

Eugen Nicolaescu a subliniat importanta reînceperii productiei, aratand ca vaccinul romanesc este de trei ori mai ieftin decat cele din strainatate.

“Eu vreau de anul acesta sa fac vaccinul în Romania, pentru ca si aici mi-ar aduce economii în bugetul ministerului. E de trei ori mai ieftin vaccinul pe care îl iau de la Cantacuzino, acela, gripal, decat daca îl iau din import”, a declarat demnitarul.

Nicolaescu a declarat ca un consilier al ministrului a fost detasat la Cantacuzino si are ca sarcina punerea în functiune a institutului.

“Am început sa vedem, tehnic, ce se întampla acolo. Am chemat Agentia nationala a medicamentului, am chemat conducerea institutului, am chemat pe toata lumea care mai stie ce s-a întamplat în ultimii patru ani. Avem un raport al OMS care va veni, probabil, în circa o saptamana, am detasat un consilier al ministrului care are ca sarcina numai punerea în functiunea a institutului Cantacuzino. Am constat ca asa cum e facuta acea constructie, asa cum este ea acolo, nu respecta circuitele cerute de Agentia nationala a medicamentului si de acum ne gandim sa gasim solutii tehnice ca în cateva luni de zile sa punem aceste circuite în normalitate’, a explicat Nicolaescu.

Potrivit acestuia, banii pentru Institutul Cantacuzino sunt prevazuti în bugetul pe 2013.

Comentarii

comentariu

About the Author

-