Published On: joi, Ian 10th, 2013

Un nou impozit forfetar pentru afacerile care ofera servicii, restaurantele ar putea sa fie impozitate la numarul de scaune

Share This
Tags

* Guvernul Romaniei intentioneaza sa introduca un nou impozit pentru firmele care lucreaza in domeniul serviciilor * Sunt vizate sute de mii de afaceri de la restaurante, pana la spalatorii auto *

Daca noul bir va fi introdus, toate aceste companii, fie ca sunt sau nu pe profit, vor da statului o suma fixa, care deocamdata nu a fost stabilita.

O varianta ar fi ca impozitul sa fie calculat in functie de numarul de scaune si mese din fiecare restaurant.

Fiscul trebuie sa verifice apoi daca proprietarii nu cumva au declarat un numar mai mic de scaune decat au in realitate, pentru a da mai putini bani la stat.

Mult mai corect ar fi daca impozitul ar fi calculat in functie de numarul de clienti, insa fiscului ii va fi foarte greu sa tina evidenta fiecarui local.

Potrivit ministrului care gestioneaza mediul de afaceri, impozitul forfetar vizeaza pensiunile, hotelurile, barurile, restaurantele, saloanele de infrumusetare, spalatoriile auto, atelierele de croitorie si cele de incaltaminte. ”Mie mi-ar conveni, am putine scaune si mese fata de alte localuri, asa ca nu voi plati prea mult”, ne-a declarat managerul unui restaurant brailean.

“Nu mi se pare corect deloc avand in vedere cate taxe platim la stat. Nu stiu astia pe ce sa ne mai impoziteze, cum viseaza cate unul o prostie o si pun in aplicare”, a spus Florina Sandu, reprezentanta unui salon de coafura-frizerie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-