Published On: vin, Ian 11th, 2013

Tanti Marita a implinit 100 de ani

Share This
Tags

* Nicolae Marita, a fost sarbatorita astazi de colegii  si personalul din Caminul de batrani  Sfantul Nicolae * La momentul aniversar au participat si reprezentanti ai autoritatilor locale * La venerabila varsta, batrana inca se deplaseaza singura de multe ori. * Rudele au uitat-o in caminul de batrani *

Centenara a fost aplaudata si feliciatta atat de batranii gazduiti in caminul Sfantul Nicolae, ingrijitori si autoritati locale. Primarul municipiului Braila,  Aurel Simionescu a fost prezent la eveniment pentru a-i aduce un omagiu si un buchet de flori femeii care a atins venerabila varsta de 100 de ani. Ingrijitorii i-au pregatit centenarei un tort pentru a-i insenina ziua. Nicolae Marita a venit in caminul de batrani la 80 de ani si 9 luni.

Viata femeii nu a  fost deloc usoara. A ramas vaduva in 1947. Sotul ei a fost dat disparut in timpul razboiului in 1947. Tanti Marita nu s-a putut bucura nici  de prezenta copiilor in viata ei.  Singurul copil pe care l-a avut, o fetita, a decedat cand era mica. La caminul de batrani a fost adusa de nepot, baiatul surorii ei.

In ultima perioada batranica nu mai este vizitata de nimeni. Nepotul care a adus-o in camin nu mai locuieste in Braila de 6 ani si vine foarte rar. Alte nepoate ale acesteia sunt plecate in strainatate. Nicolae Marita a lucrat ca secretara la Cooperativa Populara iar inainte sa iasa la pensie a lucrat si la combinat.

“Tanti Marita implineste 100 de ani si noi suntem onorati sa o sarbatorim. A fost o femeie curajoasa, orgolioasa si foarte harnica. A venit cu boli in faza incipienta. Abia pe la 91 de ani a inceput sa aiba parkinson, senilitate avansata, fractura de sold. Are momente in care este lucida dar are si momente cand nu rationeaza suficient de mult”, ne-a declarat Gica Budur, directorul caminului de batrani Sfantul Nicoale.

In ciuda varstei, Tanti Marita are inca un control foarte bun asupra nevoilor fizice. “Se deplaseaza singura cu cadrul pana la toaleta si nu accepta sa I se puna pampers”. Pana pe la 91 de ani cand a inceput sa se imbonlaveasca era o femeie foarte integra care ajuta pe toata lumea, este foarte ambitioasa”, a mai adaugat directorul institutiei.

Batranii din camin au fost impresionati de momentul aniversar si au avut doar vorbe de lauda la adresa batranei “M-a impresionat foarte mult. Am implinit si eu 70 de ani de revelion. Avem tot ce ne trebuie aici”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-