Published On: joi, Ian 17th, 2013

Tadici “taie si spanzura” fara sa dea socoteala Federatiei

Share This
Tags

* Selectionerul echipei nationale feminine, Gheorghe Tadici, manipuleaza Consiliul de Administratie pentru a scapa de o suspendare pe termen lung *

Antrenorul echipei nationale de handbal feminin a fost protagonistul unor episoade in care predomina violenta de limbaj si chiar fizica indreptata impotriva arbitrilor, colegilor de breasla si propriilor eleve. In ultimii ani, au existat numeroase plangeri facute catre Comisia de Disciplina, dar de fiecare data conducerea FRH a inchis ochii.

Fara a avea merite personale nemaivazute in dezvoltarea handbalului feminin, acest antrenor, care are la baza specialitatea box, face ce vrea cu structurile de conducere ale Federatiei de Handbal. S-a „ales” antrenor al nationalei in vara, dupa demisia lui Radu Voina, intr-un simulacru de sedinta „democratica”, cu multe voturi „in alb”. A facut praf turneul din Serbia, dar nu a catadicsit sa dea socoteala Consiliului de Administratie. In ultimele zile, a tras sfori pentru a scapa de o amenda de 1.700 de lei, de care a fost „iertat”, pentru injuraturile si amenintarile proferate din tribuna la un meci de junioare.

In ultima luna a anului trecut, la Cluj-Napoca, a avut loc un turneu de junioare. La meciul dintre echipa gazda si cea din Zalau a fost prezent si antrenorul echipei nationale. A venit insotit de cei doi baieti ai sai si s-a asezat in tribuna. Nemultumit ca echipa sa nu reusea sa se impuna in teren, Tadici i-a injurat ingozitor pe arbitrii Vlad Racoltea si Cristian Baban. De jignirile sale nu au scapat nici arbitrii de masa si nici tehnicienii echipei adverse. Evident, observatorul federal prezent la acest turneu a intocmit un raport suplimentar in care a descris felul incalificabil prin care s-a dat in spectacol antrenorul echipei nationale. Tadici nu este la prima abatere. Tot anul trecut, a fost supendat patru etape pentru incidentele de la meciul de senioare Braila – Zalau si a provocat, de asemenea, incidente grave intrand pe teren la meciul Zalau – Oltchim, castigat la mare lupta de campioana Romaniei. Revenind, dupa circul de la Cluj, Gheorghe Tadici ar fi trebuit sa primeasca o suspendare de minimum trei luni, conform regulamentelor in vigoare. A „scapat” cu o amenda de doar 17 milioane de lei vechi si nici pe asta nu vrea sa o plateasca.

Dupa circul facut de Gheorghe Tadici la meciul dintre HC Zalau si HC Dunarea Braila, Federatia Romana de Handbal a penalizat comportamentul de “maidan” al antrenorului zalauancelor. In cadrul sedintei Comisiei de Disciplina din cadrul Federatiei Romane de Handbal, au fost analizate evenimentele neplacute de la meciul din etapa a XIII-a dintre HC Zalau si HC Dunarea Braila, care a durat mai bine de 60 de minute din cauza intreruperilor facute de antrenorul Gheorghe Tadici.

In urma analizei facute de cei de la FRH s-a decis suspendarea pe o perioada de patru etape a antrenorului echipei HC Zalau, Gheorghe Tadici. Totodata, selectionerul echipei nationale a primit si o amenda in valoare de 1000 de lei.

* Raportul suplimentar al arbitrilor dupa meciul de campionat dintre HC Zalau si Dunarea Braila:

“Dupa fluierul de final al meciului, ne-am deplasat spre masa oficiala pentru a semna raportul de joc. Tadici Gheorghe s-a pus in fata noastra, mi-a smuls mingea de joc din mana si a inceput sa ne jigneasca si sa ne aduca injurii: «Ba nesimtitilor, ati venit sa ma furati pe mine? Jigodii ce santeti! Fir-ati ai dracu’ de nenorociti!» Am trecut pe langa el si a simulat ca ne loveste cu mingea. Am continuat drumul spre masa oficiala, dar a venit dupa noi si a inceput iarasi sa ne jigneasca: «V-a trimis federatia sa ma furati? Fir-ati ai dracu de hoti! Veniti cu observator, fir-ati ai dracu sa fiti cu totii! F…-va in gura sa va f…!», dupa care m-a apucat de brat, bruscandu-ma violent”, e primul incident povestit de arbitri in raportul de joc.

Dupa ce arbitrii au intrat in vestiar, impreuna cu observatorul, Gheorghe Tadici a navalit peste ei. A continuat cu injuriile. “«F…-ti Dumnezeii ma-tii, F…-te in gura! Jigodii ce sinteti! Fir-ati ai dracu de nesimtiti! Ati arbitrat la comanda! Te-au trimis aia de la Oltchim sa ma aranjezi? Tu nu o sa mai fluieri niciodata! O sa am eu grija! Du-te in p… ma-tii!»”, a strigat Tadici. “In tot acest timp, domnul observator Dobre Viorel a incercat sa-l linisteasca si sa-l calmeze, ba chiar s-a pus intre noi si Tadici Gheorghe pentru ca a dat impresia ca ar vrea sa ne loveasca. A parasit insa vestiarul.”

Tehnicianul a plecat, dar nu a durat mult pana a revenit in vestiar. Tot din raportul de joc citam: “Dupa aproximativ 20 de minute, Tadici Gheorghe a intrat iarasi in vestiarul arbitrilor, continuandu-si protestele si injuriile la adresa noastra. «Tu ba, nu ai ce cauta in arbitraj! Esti incompatibil ca lucrezi la Oltchim! Te-au trimis aia de la Oltchim la comanda! Ba, la comanda veniti cu observator sa ma furati pe mine! Voi nu aveti ce cauta la Liga Nationala! V-au promovat aia sa ma aranjati pe mine! Ba jigodie, cand antrenam eu tu erai in p… la tac’tu! Nu stiti ce inseamna handbal!»”

A spart usa de la vestiarul arbitrilor

Presedinte al Comisiei de Disciplina a FRH este fostul arbitru Nicolae Stoian. In urma cu mai multi, la pauza unui meci de fete dintre Zalau si Baia Mare, Gheorghe Tadici a facut un alt scandal ramas nesanctionat. Pentru ca echipa antrenata de Sorin Radulescu se afla la conducere, tehnicianul i-a gasit vinovati pe arbitri. A spart cu picioarele usa vestiarului acestora si a intrat peste ei injurand ca la usa cortului, sub ochii ingroziti ai rezervelor celor doua echipe, care se incalzeau pe hol. Nu stim daca nu i-a si „curentat”, cert e ca Stoian si Ciocan, arbitrii de atunci, au intors meciul in favoarea Zalaului, iar Tadici nu a fost niciodata pedepsit. Stoian este acum presedinte al Comisiei de Disciplina si, mai nou, l-a „iertat” cu 1.700 de lei, dupa incidentele de la Cluj-Napoca, scrie site-ul ziuanews.

Comentarii

comentariu

About the Author

-