Published On: vin, Ian 25th, 2013

Sute de cetateni fara job au primit “o mana de ajutor” de la AJOFM

Share This
Tags

* Somerii braileni au beneficiat de 48 de cursuri de formare in diverse domenii * Printre persoanele care au beneficiat de formare au fost sI 37 de absolventi ai cursurilor finantate din FSE *

In cursul anului trecut, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila a cuprins la cursuri de formare profesionala 690 someri aflati in evidenta agentiei. Cele 48 cursuri au vizat domeniile: constructii, servicii, industrie alimentara si agricultura.

La cursurile finantate din bugetul asigurarilor de somaj au participat 450 someri. Astfel, persoanele fara loc de munca s-au calificat in meseriile: comunicare in limba engleza; frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist; ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie; operator introducere validare prelucrare date; lucrator in comert; lucrator finisor in constructii; constructor drumuri si poduri; patiser; contabil; lucrator in agroturism (in comuna Stancuta) agricultor culturi vegetale si crescator animale ( in comuna Viziru).

In anul 2012 s-au incadrat in munca 159 persoane care au absolvit cursuri de formare profesionala finantate din bugetul asigurarilor de somaj.

“La cursurile finantate din fonduri europene – au participat 240 someri, care s-au calificat in meseriile: Agent paza si ordine, tehnician ecolog, agent vanzari, inspector resurse umane, ECDL, alpinist utilitar, cofetar-patiser, ingrijitor batrani la domiciliu, lucrator pentru salubrizare, lucrator in structuri pentru constructii, lucrator instalator pentru constructii, lucrator in cresterea animalelor, operator introducere validare prelucrare date, mediator, mediator social, salvamar, sudor, expert in securitate si sanatate in munca, montator instalatii energetice, Instalator instalatii tehnico sanitare si de gaze, scafandru, infirmiera, frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist. Dintre absolventii cursurilor finantate din FSE, in anul 2012, s-au incadrat 37 someri care se aflau in evidenta agentiei. La cursurile mentionate au participat si persoane din grupuri tinta vulnerabile, astfel: 200 tineri sub 25 de ani (majoritatea dintre absolventii institutiilor de invatamant din anul precedent); 123 persoane cu varsta peste 45 de ani; 337 femei; 91 romi; 188 someri din mediul rural; 174 someri de lunga durata, o persoana cu dizabilitati si un somer eliberat din detentie”, a declarat director executiv al AJOFM Braila, Simona Cirligea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-