Published On: lun, Ian 28th, 2013

Statie de biogaz la Braila

Share This
Tags

*In acest an sunt sanse sa fie inaugurata la Braila o fabrica de ulei si biogaz, Zona Libera fiind cea care a concesionat terenul beneficiarilor pe o perioada de 49 de ani.*

Una dintre cele mai mari realizari ale Zonei Libere este legata de preluarea Parcului Industrial in anul 2011, parc pe care conducerea incearca sa il dezvolte. In prezent Zona Libera inchiriaza terenuri, presteaza servicii de incarcare/descarcare, furnizare de utilitati, inchirieri de spatii pentru activitati administrative, panouri publicitare si plimbari cu salupa pe Dunare. Orice investitor vine aici nu plateste taxe vamale pentru utilajele aduse din spatiul extracomunitar. Acestia primesc servicii de infrastructura cu toate utilitatile, pentru ca sunt intr-un fel de concurenta cu Zona Libera Galati si Sulina.

Incepand cu acest an, Braila va avea o fabrica de ulei si de biodiesel. Investitia a fost facuta de doua firme din Bucuresti care au concesionat o parte din terenul Zonei Libere pentru 49 de ani, cu posibilitate de prelungire pe 25 de ani, dupa care va trece in patrimoniul municipiului. Intreaga investitie se invarte in jurul sumei de 30 milioane de euro. Cea mai mare investitie din Zona Libera este fabrica de ulei si biodiesel si in acelasi timp si un centru de afaceri care va fi un lucru benefic pentru Braila. Activitatea se desfasoara pe baza de licenta emisa de Zona Libera Braila. Daca dupa aceasta perioada ei nu doresc prelungirea contractului, investitia ramane a orasului nostru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-