Published On: mar, Ian 8th, 2013

Socant: Criza de la Laminorul baga oamenii in pamant, in urma unei comotii cerebrale un laminorist a decedat

Share This
Tags

* Ingrozit de gandul ca uzina braileana s-ar putea inchide, iar el sI sotia ar ramane fara loc de munca un laminorist a suferit o comotie cerebrala * Medicii s-au luptat pentru a-i salva viata insa fara niciun rezultat * Laminoristul a decedat chiar in ziua in care a implinit varsta de 47 de ani *

Cu profounda durere in suflet, laminoristii braileni si-au condus astazi pe ultimul drum pe unul dintre cei mai dragi colegi. Saritor la nevoie si prieten de nedejde pentru majoritatea colegilor, Nicu Chitoiu a decedat in ziua in care a implinit varsta de 47 de ani. In urma laminoristului au ramas sotia si o fiica, studenta in anul doi la o facultate din Romania.

“Colegul nostru a suferit o  comotie cerebrala din cauza stresului de la locul de munca. La fel ca si noi, Nicu Chitoiu era ingrozit de faptul ca va ramane fara loc de munca atat el cat si sotia sa. Era foarte afectat de asta sI de cate ori il vedeam era ingandurat. Are o fata care este studenta in anul doi la facultate si era ingrozit de gandul ca nu ii va mai putea plati acesteia studiile. Medicii l-au operat de urgenta dar in momentul in care a fost conectat la aparate, plamanii i-au cedat. Si pentru aceasta afectiune putem spune ca Laminorul poarta vina. El a lucrat la sectia de lanturi unde sunt foarte multe noxe, la patul de racire a laminatelor in niste conditii grele de munca, unde se lucreaza cu fierul brut. Greseala lui a fost aceea ca nu mers la medic”, a declarat cu durere in suflet, liderul de sindicat al laminoristilor braileni Constantin Iarca.

Familia indoliata a primit din partea sindicatului Metal ’94 suma de 1.000 de lei, iar liderul de sindicat urmeaza sa faca presiuni asupra conducerii pentru a oferi familiei laminoristului doua salarii, aspect stipulat in Contractul Colectiv de Munca. De asemenea, colegii barbatului au simtit nevoia de a le fi alaturi rudelor indoliate si au strans si ei suma de 1.500 de lei.

Deciziile luate de rusii de la Mechel se fac resimtite in randul salariatilor. Sindicatul Metal ’94 este hotarat insa sa lupte pentru soarta combinatului brailean dar si pentru cei aproximativ 380 de laminoristi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-