Published On: mar, Ian 15th, 2013

SIB a castigat lupta, profesorii vor beneficia de prima de instalare

Share This
Tags

* In divergentele dintre Inspectoratul Scolar Judetean Braila si Sindicatul Invatamantului Brailean referitor la acordarea primei de instalare a tinerilor profesori, SIB-ul a avut castig de cauza *

Prima de instalare se acorda tinerilor absolventi in primul an de munca in invatamant daca postul a fost obtinut prin concurs. Cuantumul acestei prime de instalare reprezinta valoarea unui salariu. Se acorda o singura data in viata in primul an de la finalizarea studiilor. O alta conditie pentru obtinerea primei de instalare este ca solicitantul sa fie domiciliat in alta localitate decat cea in care munceste.

SIB a informat a informat scollie din judet cu privire la posibilitatea primirii acestei prime de instalare si a primit  doua solicitari in acest sens. Problema aparut insa in momentul in care cei doi profesori au ajuns la inspectorat unde s-a interpretat acordarea acestei prime ca fiind o ilegalitate. Printr-o adresa primita de la Ministerul Educatiei, pe 10 ianuarie, se stabileste ca indemnizatia de instalare se va acorda conform H.G. 281/1993, articolul 23  in care se mentioneaza “La încadrarea într-o unitate din alta localitate decât cea de domiciliu, în primul an de activitate dupa absolvirea studiilor, personalul de specialitate beneficiaza de o indemnizatie de instalare echivalenta cu un salariu de baza corespunzator functiei, gradului sau treptei profesionale în care urmeaza a fi încadrat”

Adresa a fost acum primita si de Inspectoratul Scolar.

“Nu as vrea sa spun ca razboiul a fost castigat de noi dar o spun. Oamenii care vor avea dreptul trebuie sa primeasca aceasta indemnizatie”, a afirmat Valeriu Partene, liderul Sindicatului din Invatamantul Brailean.

Sindicatul va informa din nou scolile cu privire la acordarea acestor prime.

Comentarii

comentariu

About the Author

-