Published On: lun, Ian 21st, 2013

Sesiune extraordinara, parlamentarii se reunesc în pentru a-si vota noile privilegii

Share This
Tags

* Conducerea Parlamentului se reuneste, astazi, pentru a convoca o sesiune extraordinara dedicata adoptarii unui nou Statut al deputatilor si senatorilor * Chiar daca modificarea legii a fost determinata de necesitatea reducerii drastice a unor cheltuieli, în contextul unui buget insuficient pentru cei 588 noi parlamentari, acestia au profitat de ocazie pentru a “umbla” si la prevederile referitoare la imunitate *

Proiectul de lege ce va fi votat marti stipuleaza ca parlamentarii care nu locuiesc în Bucuresti vor primi 4.000 de lei pentru cazarea în Capitala, adica jumatate din suma de care beneficiau pâna acum. În plus, diurnele vor fi reduse, la fel si cheltuielile pentru calatoriile cu avionul si masina. Noul statut mai prevede ca alesii care chiulesc vor plati absentele din indemnizatie. Mai mult, aceasta va fi chiar suspendata în cazul în care parlamentarii sunt retinuti sau arestati.

Pentru prima data sunt prevazute sanctiuni cu privire la conflictul de interese si este specificat clar faptul ca deputatii si senatorii nu îsi pot angaja rudele la birourilor parlamentare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-