Published On: joi, Ian 3rd, 2013

Sergiu Nicolaescu a murit

Share This
Tags

*”Mai am putin de trait si vreau sa va spun un sincer la revedere”, declara regizorul la inceputul lunii decembrie *

Regizorul Sergiu Nicolaescu a incetat din viata la varsta de 82 de ani.

Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost operat de peritonita, vineri, la Spitalul Elias din Capitala, interventia chirurgicala decurgand fara incidente, a anuntat unitatea sanitara. Sergiu Nicolaescu a fost operat pe cale laparoscopica, de catre echipa chirurgicala a Spitalului Elias.

“Interventia chirurgicala a fost impusa de evolutia clinica din ultimele 24 de ore, in contextul afectiunii digestive cronice benigne cunoscute”, se arata intr-un comunicat de presa al Spitalului Elias.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Elias, peritonita localizata cu punct de plecare apendicular a fost descoperita intraoperator si a fost rezolvata laparoscopic.

“Interventia chirurgicala a decurs fara incidente, pacientul fiind transferat in compartimentul postoperator pentru continuarea ingrijirilor”, a precizat sursa citata.

Spitalul Elias preciza, in urma cu o zi, ca Sergiu Nicolaescu a fost internat miercuri, pentru o afectiune digestiva cronica cunoscuta si urmeaza tratamentul medicamentos corespunzator.

Regizorul Sergiu Nicolaescu a cazut in urma cu o saptamana in timp ce se indrepta spre garajul sau, el suferind un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat cateva coaste.

Senatorul PSD Sergiu Nicolaescu le-a adresat multumiri, la inceputul lunii decembrie, colegilor din Senat pentru perioada petrecuta impreuna, precizand ca nu a mai candidat pentru un nou mandat deoarece mai are putini ani de trait pe care vrea sa-i termine in profesia sa.

“Vreau sa va multumesc pentru acesti patru ani minunati pe care i-am petrecut impreuna, in care dumneavoastra mi-ati daruit stima si consideratie, simtaminte pe care si eu vi le datorez. Mai am putini ani de trait si mi-am dorit sa-i termin in profesia mea, pentru acest lucru nu am participat la alegeri. Vreau sa va spun un sincer «La revedere!» si vreau sa va spun in acelasi timp «La multi ani!» si sarbatori fericite”, a spus Nicolaescu de la tribuna Senatului, in ultima sedinta a actualei legislaturi, fiind aplaudat de cei prezenti.

Sergiu Nicolaescu a fost ales pentru prima data parlamentar in 1990, pe listele FSN, iar in actuala legislatura a incheiat al cincilea mandat in Parlament. Singura legislatura in care nu a fost parlamentar a fost cea din 2004-2008. Nicolaescu a fost membru al Comisiilor de cultura din Senat in fiecare legislatura si a detinut presedintia comisiei in actuala legislatura. Nicolaescu are varsta de 82 de ani. El este regizor, actor de film, scenarist si producator de film, fiind totodata intre cei care au luat parte la Revolutia din 1989.

Filmografia lui Sergiu Nicolaescu – regizor, actor de film, scenarist si producator de film – cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt “Atunci i-am condamnat pe toti la moarte” (1971), “Cu mainile curate” (1972), “Osanda” (1976), “Ultima noapte de dragoste”, “Nea Marin miliardar” (1979), “Ciuleandra” (1985), “Mircea” (1989), “Coroana de foc” (1990), “Triunghiul mortii” (1999), “Orient Express” (2004), “15″ (2005), “Supravietuitorul” (2008).

Daca filmul “Orient Express” a fost cea mai vizionata premiera romaneasca a anului 2004, probabil ca cea mai impresionanta productie semnata de regizorul Sergiu Nicolaescu a fost “Mihai Viteazul” (1979), cu Amza Pellea in rolul principal – creatie de referinta in istoria filmului romanesc.

Printre cele mai recente filme ale sale se numara “Ultimul corupt”, lansat la inceputul acestui an si care este o continuare a lungmetrajului “Poker” (2010).

Comentarii

comentariu

About the Author

-