Published On: mar, Ian 22nd, 2013

Se taie mic-dejunul parlamentarilor oferit la hotel

Share This
Tags

* Aceste cheltuieli insumau un milion de euro * Parlamentarii braileni sunt de acord cu aceasta masura insa dau vina pe fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, pentru proasta gestionare a bugetului alocat *

Purtatorul de cuvânt al PSD, Catalin Ivan, a declarat, ieri, ca au existat foarte multe cheltuieli care au fost taiate din bugetul Parlamentului, el aratând ca s-a taiat suma de un milion de euro care în trecut se cheltuia doar pentru mic-dejunul parlamentarilor cazati la hotel.

“S-au cheltuit foarte multi bani în ultimii ani. Un milion de euro se cheltuia numai pentru mic-dejunul parlamentarilor care erau cazati”, a spus Ivan.

El a aratat ca parlamentarii PSD sunt solidari cu masurile de taiere, pentru a se încadra în bugetul de anul trecut.

Intrebat care este parerea vizavi de aceasta noua masura a partidului din care face parte, deputatul Colegiului 3, Marian Dragomir ne-a declarat ca:”O declaratie privind suma de 1 milion de euro cheltuita pentru gustarea de dimineata a parlamentarilor din legislatura trecuta cazati la hotel, consider ca trebuie sa dea fostul presedinte a Camerei Deputatilor, Roberta Anastase de la PDL si nu doresc sa raspund eu pentru modul in care ei au gestionat bugetul Camerei Deputatilor, au negociat si incheiat contracte cu hotelierii. Eu sunt solidar cu decizia luata de USL privind reducerea cheltuielilor Parlamentului pentru cazare, diurna, combustibilul si reparatia masinilor si ma voi incadra in bugetul alocat”.

Deputatul Colegiului 1, Silviu Dorin Petrea, care a ales cazarea in Bucuresti la hotel, sustine aceasta masura:”Este o stare de absolutea normalitate, ca atunci cand, situatia economico-financiara a tarii este dificila si incerta, sa dai un exemplu prin reducerea sau taierea unor cheltuieli inutile si sa incepi de la persoanele alese in diferitele posturi sau functii de conducere. Cel mai important esta ca prin aceste reduceri de cheltuieli parlamentare, unele dintre ele foarte pertinente si necesare, nu rezolvam problema principala, criza economica. Dar, repet, noi trebuie sa fim primii care trebuie sa dam un exemplu. In ceea ce priveste “micul dejun”, odata cu trecerea de la cazarea in chirie, dispare si aceasta facilitate de care beneficiau doar cei cazati in regim hotelier.

Eu, personal, sunt solidar cu schimbarile din noul statut al parlamentarilor, in ceea ce priveste cazarea”, a precizat deputatul Petrea.

Vasile Varga, deputat pe Colegiul 2 crede in disciplina, dezvoltare si echitate fiscala

“Suma de un million de euro doar pentru micul dejun este una exagerata, chiar daca vorbim de o perioada de patru ani. Parlamentarii nu isi desfasoara activitatea in Bucuresti in toate cele 365 de zile ale anului insa, chiar si asa, suma era una foarte mare. Este limpede pentru toata lumea ca avem o situatie in care banul public a fost risipit fara a se tine cont de realitatea economica a tarii. Modelul austeritatii folosit în ultimii ani a fost unul gresit. Ajustarea bugetara a fost necesara din cauza deficitului bugetar prea mare, dar s-a facut prin austeritate, inechitate si subdezvoltare. A creat nedreptate sociala, a crescut inegalitatile si a generat subdezvoltare economica. Guvernul USL va relansa economic România printr-un buget bazat pe disciplina, dezvoltare si echitate fiscala”, a declarat Deputatul Varga.

Comentarii

comentariu

About the Author

-