Published On: sâm, Ian 26th, 2013

Se mareste miza la Congresul PNL

Share This
Tags

* Antonescu: “Cei care au ajuns marionete ale propagandei lui Traian Basescu trebuie sa decida daca vor sa mai faca parte din PNL”

In ciuda ultimelor declaratii in presa ale lui Calin Popescu Tariceanu, Crin Antonescu a marturisit ca nu deoreste exculderea acestuia din PNL: “Tema candidatului la alegerile prezidentiale din partea USL nu este o tema de actualitate precum nici tema alegerilor prezidentiale. Este o candidatura recunoscuta de partenerii politici, de care opinia publica a luat act. Avem niste alegeri care s-au desfasurat recent si in care am obtinut cel mai nmare scor procentual dintre toti alesii din Senatul Romaniei. Nu impartasesc ideea excluderii. Am pledat si impotriva propunerii de excludere a dl Chiliman. Nu sustin asemena propunere dar partidul are dreptul la solidaritate in fata poporului. Poti cere un congres extraordinar dar nu poti pune in discutie, in fiecare zi, decizii care s-au luat la nivelul conducerii”.

Cu toate astea sunt si membrii ai PNL care considera ca reactia lui Tariceanu, de a cere alegeri interne pentru a desemna candidatul la resedentia statului, este defapt un joc de culise.

“Pot, revenind in cazul nostru spune, ori esti cu adversarii partidului, ori ai ajuns intr-o asemneea situatie ca esti folosit si nu iti mai dai seama”, a adaugat Antonescu.

* “Nu am niciun fel de problema in ceea ce priveste PNL, sa facem si alegeri primare, sau ce doreste dl Tariceanu”

Faptul ca nu doreste excluderea lui Tariceanu din partid nu inseamnca ca Antonescu va accepta revoltele interioare sau atacurile lansate in presa de catre aripa PNL care inca mai trage cu dintii de politica de dreapta a partidului.

“Putem accepta orice. Nu putem sa acceptam insa ca unul sau altul dintre noi sa calce in picioare, sa iroseasca buna parte din munca a zeci de mii de liberali, oameni care au construit cu multa dificultate actuala statura a PNL in administratia locala, in Guvern, in constiinta publica propuanandu-ne un singur lucru, sa nu avem nimic, sa desfiintam tot ceea ce avem, sa facem alegeri primare intr-un an si jumatate. Dar de ce sa nu le facem acum?”, a declarat Crin Antonescu.

Calin Popescu Tariceanu a facut vineri o propunere, surpriza in ceea ce priveste candidatul PNL pentru alegerile prezidentiale. Desi USL are un protocol pentru sustinerea presedintelui PNL, Crin Antonescu, la prezidentiale, Tariceanu a cerut intr-o declaratie de presa ca liberalii sa-si desemneze candidatul pentru Cotroceni prin alegeri interne in sistem uninominal. Vicepresedintele PNL, Dan Radu Rusanu, a declarat ca in cazul fostului premier Calin Popescu Tariceanu se impune excluderea din partid pentru “prejudicii de imagine aduse PNL.

In ceea ce-l priveste pe Crin Antonescu, acesta considera ca la momentul actual este cea mai buna obtiune pentru PNL in ceea ce priveste alegerile prezidentiale: “Momentan am cele mai bune scoruri in sondaje. Daca peste un an voi constata ca nu sunt cel mai bun candidat al USL, ma retrag singur. Este evident din toate sondajele, dar chiar toate, ca aceasta candidatura este o candidatura luata in seama de toata opinia publica. Atunci pentru ce sa discut despre ce se intampla si neaparat se intampla rau”, a declarat Antonescu.

De partea cealalta, lideri  PNL ca Relu Fenechiu si Mihai Voicu sar in apararea presedintelui Crin Antonescu si sustin ca subiectul este inchis. Atat in congresul PNL, cat si al USL s-a votat in unanimitate sustinerea prezidentiabilul partidului.

Desi gurile rele spun ca Tariceanu si Chiliman si-ar dori excluderea din PNL, mai vechii liberali considera ca oamenii care sunt cu adevarat de dreapta nu vor accepta niciodata candidatura lui Antonescu la presedentie, pe care mai mult, il considera compromis, din cauza aliantei USL.

Comentarii

comentariu

About the Author

-