Published On: vin, Ian 11th, 2013

Sanctiuni aspre aplicate de ISU Braila

Share This
Tags

* In 2012, militarii de la ISU au efectuat 1.527 de controale, fiind constatate 3.136 de incalcari ale actelor normative *

În spiritul acordarii de sprijin comunitatilor locale si apropierii fata de cetateni, în scopul asigurarii normalitatii vietii si desfasurarii activitatilor, angajatii de la ISU au întreprins o serie de activitati. Printre acestea se numara 1.527 de controale de fond, tematice si colective în domeniile apararii împotriva incendiilor, protectiei civile si securitatii la incendiu, fata de 861, cate au fost realizate în 2011. În urma actiunilor de control desfasurate, au fost constatate 3.136 încalcari ale actelor normative, fata de 2.135 în 2011, din care 1.538 solutionate pe timpul controalelor, iar 1.356 de persoane au fost sanctionate, fata de 855 în anul 2011.

“Au fost aplicate un numar de 1.356 sanctiuni contraventionale, din care 284 amenzi în cuantum de 337.800 lei, 1.071 de avertismente si s-au întocmit 285 procese verbale de constatare a contraventiilor si o sanctiune complementara. Privind executarea jocurilor de artificii cu articole pirotehnice au fost emise 14 acorduri. Pe linia securitatii la incendiu si protectiei civile, în perioada analizata, s-au primit spre solutionare 170 documentatii pentru avizare/autorizare, fata de 113 în anul 2011, si s-a acordat asistenta tehnica la 125 solicitari scrise si 324 solicitari directe la sediul inspectiei de prevenire. Pe domeniul de competenta, s-au primit spre solutionare 23 petitii privind rerespectarea legislatiei în vigoare, iar personalul inspectiei de prevenire a acordat asistenta tehnica de specialitate pe linie de aparare împotriva incendiilor si protectie civile la cerere, pe tot parcursul anului, la sediul inspectiei de prevenire. Pentru perfectionarea deprinderilor si cunoasterea modului de interventie în cazul producerii unor situatii de urgenta, au fost executate 161 exercitii la institutii, operatori economici si localitati care au constat în: exercitii de alarmare publica, de evacuare în situatii de urgenta, de interventie în caz de incendiu, în caz de inundatii si de protectie si interventie în caz de accident chimic”, a declarat inspector sef al ISU Braila, lt.-col. Cristian Ion.

Pentru pregatirea sefilor serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta s-au organizat 4 convocari trimestriale de pregatire, iar pe timpul controalelor efectuate s-au desfasurat exercitii si aplicatii practice la nivelul tuturor localitatilor controlate. În luna decembrie, s-a executat instruirea unui numar de 32 de reprezentanti ai operatorilor economici care colecteaza deseuri metalice, privind modul de comportare la descoperirea de munitii sau elemente de munitii ramase neexplodate si monitorizarea radiologica a materialelor metalice reciclabile pe întregul ciclu de colectare, comercializare si procesare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-