Published On: mie, Ian 16th, 2013

Salariile asistentilor personali si indemnizatia de insotitor, majorate

Share This
Tags

* Incepand cu 1 decembrie 2012 aceste indemnizatii s-au majorat cu 7,4 % *

Salariile asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav precum si indemnizatia de insotitor au fost majorate cu 40 de lei, incepand cu 1 decembrie 2012. Astfel, cei care beneficiaza de acesti bani primesc 610 lei, in loc de 570 cat primeau pana atunci.

“Noi, ca si institutie, facem platile cuvenite ca indemnizatie de insotitor a persoanelor cu handicap vizual. Avem in evidenta 880 de persoane care beneficiaza de aceasta indemnizatie si 200 de asistenti la nivel de municipiu”, ne-a declarat Nicoleta Oancea, directorul Directiei pentru Persoanele Adulte cu Handicap din cadrul DGASPC Braila.

Salariul asistentilor personali precum si indemnizatia pentru insotitor este egala cu salariul net al unui asistent social cu studii medii. Majorarea s-a facut in baza Ordonatei 19/2012, care precizeaza ca incepand cu 1 decembrie 2012 “cuantumul brut al salariilor de baza…salariilor functiei de baza/indemnizatia de incadrare de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice se majoreaza cu 7,4% fata de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-