Published On: mie, Ian 9th, 2013

S-a lansat o petitie online pentru profesori, cadrele didactice cu peste 25 de ani vechime care cer norma de 16 ore

Share This
Tags

* Cadrele didactice cucu gradul I si cu peste  25 de ani vechime pot semna o petitie online pentru revenirea la normarea de 16 ore de predare pe saptamana *

Portalul pe care pot vota cadrele didactice, www.petitieonline.ro/petitie/36340145 a adunat pana in prezent  peste 8000 de sematuri. Pe acelasi site cadrele didactice pot cere si dreptul de pensioanre cu 3 ani sub varsta standard prevazuta de lege fara diminuari financiare.

Conform Legii Educatiei din 2011, cadrele didactice cu gradul I si cu peste 25 de ani de vechime, nu mai au norma didactica de 16 ore, ei trebuind sa predea in prezent 18 ore pe saptamana.

“Tinând cont de faptul ca în învatamânt uzura sistemului nervos este infinit mai mare decât în alte domenii si ca activitatea unui cadru didactic din învatamântul primar, gimnazial sau liceal este mult mai dificila pentru persoanele de 60 – 65 de ani, propun revenirea dreptului de pensionare în învatamânt cu 3 ani sub vârsta standard de pensionare”, sustin semnatarii petitiei online adresate Primului Ministru al Guvernului Romaniei.

Semantarii petitiei suntin ca norma de 16 ore este de bun augur mai ales pentru cadrele didactice care predau discipline de examen avand in vedere ca la norma de predare de 18 ore din prezent se adaugau si alte activitati precum perfectionari, consultatii gratuite, activitati extrascolare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-