Published On: vin, Ian 4th, 2013

Romanii au cheltuit peste 80 de milioane de lei pentru Revelion in statiunile din tara si strainatate

Share This
Tags

* Numarul romanilor care si-au petrecut revelionul in statiunile din tara a crescut cu 30% anul acesta fata de anul trecut conform Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc *

Romanii au cheltuit in jur de 81 de milioane de lei cu 20% mai mult fata de anul Revelionul dintre anii 2011-2012 . Aproape 98.000 de romani si-au petrecut Revelionul in statiunile din tara.

Au fost si romani care au preferat sa isi petreaca noaptea dintre ani inafara tarii, aproximativ 7.880 de turisti. }i numarul acesta este in crestere fata de anul precedent cu 27%. Acestia au cheltuit aproximativ 3,1 milioane de euro in crestere cu 15% fata de anul trecut.

In urma studiilor realizate de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc rezulta ca 20.000 de romani au cunparat pachete pentru Revelion in zonele montane, 25.000 au ales sa petreaca sarbatorile in statiunile balneare, 27.000 de mii au petrecut Revelionul in zone rurale, in crestere cu 50% fata de anul trecut. Pentru litoral au optat doar 500 de persoane. Delta Dunarii a fost aleasa ca destinatie pentru Revelion de 1000 de persoane.

In cazul romanilor care au ales sa petreaca Revelionul in strainatate, destinatiile cele mai cautate au fost Austria, Bulgaria, Grecia si Franta.

Tarifele medii percepute de hotelieri pentru pachetele turistice de revelion au fost in scadere fata de anul trecut in toate zonele.

Comentarii

comentariu

About the Author

-